Acasă Auto Bosch critică obsesia Uniunii Europene pentru mașinile electrice

Bosch critică obsesia Uniunii Europene pentru mașinile electrice

de Știrbu
1 comentarii

Bosch va investi și în următorii 20-30 de ani în tehnologii pentru motoare cu combustie internă și critică UE că vrea să le elimine.

Probabil că ai observat deja: producătorii auto trec pe electric. Mercedes-Benz lansează câte o electrică pe lună, Volkswagen a anunțat că nu mai investește în motoarele cu ardere internă, dar construiește șase mega-uzine de baterii, până și Rolls-Royce a spus că va construi o electrică până în 2030. Probabil. Se întâmplă totul prea din scurt? Bosch zice că da.

Volkmar Denner, șeful Bosch, a criticat, într-un raport publicat pe Financial Times, modul în care Uniunea Europeană încurajează electrificarea și, implicit, impune restricții care duc, invariabil, la eliminarea motorului cu combustie internă.

Acțiunile climatice nu înseamnă sfârșitul motorului cu ardere internă. Sunt despre sfârșitul combustibilor fosili. Și dacă mobilitatea electrică și energia verde fac transportul netru din punct de vedere al amprentei de carbon, la fel se întâmplă și în cazul combustibililor regenerabili.

Volkmar Denner, despre acțiunile climatice în raport cu motorul cu ardere internă

Denner face trimitere aici la norma Euro 7, care ar intra în vigoare în 2025 și care sunt atât de restrictive încât motorul cu combustie internă nu ar mai fi afacere — costurile de adaptare (prin electrificare) a tehnologiei ar fi prea mari, prețurile mașinilor ar crește, nu s-ar vinde etc.

Bosch — cel mai mare furnizor de piese din Europa — a anunțat cu această ocazie că va investi în continuare, în următorii 20-30 de ani, în tehnologii pentru motoarele cu ardere internă. Producătorul german a investit până acum circa 5 miliarde de euro în tehnologii de electrificare, însă cele tangențiale cu motorul cu ardere internă — micro-hibrid, hibrid clasic, hibrid plug-in.

O reacție similară a avut și Toyota, CEO-ul Akio Toyoda spunând, la finalul anului trecut, că explozia electricelor va prăbuși industria auto.

Citește și

1 comentarii

Sonne 29 aprilie 2021 - 17:26

Bosch nu are decat sa faca motoare cu ardere interna si sa studieze pana se plictiseste. Bulgarele electric se rostogoleste cu viteza si se ingroase pe zi ce trece. Cine vrea sa se distreze pe banii lui in service-urile din Romania nu are decat sa mearga in continuare pe “fumigene”.

Răspuns

Lasă un comentariu