Acasă Auto Renault și Dacia vor limita viteza maximă a mașinilor lor la 180 km/h

Renault și Dacia vor limita viteza maximă a mașinilor lor la 180 km/h

de Știrbu
0 comentarii

Modelele Dacia și Renault vor avea un sistem botezat Safety Coach, care va monitoriza viteza maximă și condițiile pe un segment de drum și va modifica viteza în consecință.

CEO-ul Renault, Luca De Meo, a anunțat în cadrul unei adunări a acționarilor că viitoarele modele Renault vor avea viteza maximă limitată la 180 km/h, motivând decizia printr-o statistică: o treime din accidentele auto soldate cu morți se produc pe fondul vitezei excesive. Sau, cum ar spune poliția, „pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum”.

În această direcție, pe lângă limitarea vitezei maxime la 180 km/h, modelele Renault vor fi echipate cu un sistem numit Safety Coach, care va monitoriza viteza maximă și condițiile pe un anumit segment de drum și va putea adapta viteza mașinii în funcție de acestea. Nu știu dacă vom vedea același sistem și la Dacia foarte curând.

Reducerea vitezei maxime constructive la mai puțin de 250 km/h — cât este acum, în cazul mașinilor care și ating acest prag, desigur — a început-o Volvo în 2020, când a anunțat că toate modelele sale vor avea viteza maximă limitată la 180 km/h. Renault este al doilea producător care să ia această decizie. Și cred că nu și ultimul.

via Der Spegel

Citește și

Lasă un comentariu