Acasă Auto Ford va produce la fabrica de la Craiova o autoutilitară electrică

Ford va produce la fabrica de la Craiova o autoutilitară electrică

de Știrbu
0 comentarii

Platforma electrică Ford de la Craiova va fi rezultatul unei investiții de 300 de milioane de dolari. Utilitara electrică va debuta în 2024.

Ford a anunțat o investiție masivă la fabrica sa din Craiova, unde în prezent se produc modelele Puma și EcoSport. Începând cu 2023, aici va fi produs și un vehicul comercial ușor. Un an mai târziu, o versiune electrică a acestuia va debuta pe piață. Și utilitara electrică va fi produsă tot la noi în țară, fiind prima electrică produsă pe teritoriul României.

“Uzina Ford Craiova este recunoscută pentru competitivitate și flexibilitate în operațiunile sale de talie mondială. Planul nostru de a construi acest nou vehicul comercial ușor în România reflectă parteneriatele noastre fructuoase și continue cu furnizorii locali și comunitatea, precum și succesul întregii echipe Ford Craiova.”

Stuart Rowley, președintele Ford Europa, citat de LifeNews.

Ford face demersuri în vederea atingerii obiectivului declarat acum două luni: să își electrifice gama de modele și, din 2030, să comercializeze doar mașini electrice în Europa. Craiova va deveni a treia fabrică Ford care să producă electrice, după Centrul European Ford din Koln (Germania) și fabrica Fort Otosan din Turcia. Investiția pentru dezvoltarea noii linii de producție de la Craiova se ridică la 300 de milioane de dolari.

Citește și

Lasă un comentariu