Acasă Auto Marin Dumitrescu, Maestru Emerit al sportului, ne părăsește la 102 ani

Marin Dumitrescu, Maestru Emerit al sportului, ne părăsește la 102 ani

de Știrbu
0 comentarii

Marin Dumitrescu a învățat să meargă tare imediat după ce a învățat automobilul. Și de atunci a tot mers tare, inspirând generații întregi.

Marin Dumitrescu, multiplul campion național la raliu, viteză în coastă și circuit Marin Dumitrescu s-a stins din viață la 102 ani. Numele Dumitrescu și importanța sa pentru motorsportul românesc este dus mai departe de fiul Radu și de nepoții Silviu și Andrei. Radu Dumitrescu a fost campion la Viteză în Coastă și la Viteză pe Circuit; Silviu, vicecampion național la Viteză în Coastă, iar Andrei, campion național la Viteză în Coastă.

Cât despre Nea Marin, acesta a câștigat peste 30 de titluri de campion la toate ramurile motorsportului prezente în România, între anii 1948 și 1976. A fost campion național de Raliuri, dar și la Viteză pe Circuit, și la Viteză în Coastă. Cea mai importantă victorie a sa a fost cursa de Viteză în Coastă de la Sinaia, din 1950, relatată pe larg în documentarul „Cursa vieții mele”.

Pe lângă impresionantul său palmares, Marin Dumitrescu a jucat un rol decisiv în menținerea în viață a motorsportului românesc atunci când contextul — regimul comunist — a fost cel mai potrivnic. Ultimul trofeu câștigat de Marin Dumitrescu a fost în Campionatul Național de Raliuri din 1976. Pilotul avea atunci 57 de ani.

Materialul „Centenar de adrenalină” semnat de Radu Gurămultă sintetizează importanța numelui Dumitrescu în motorsportul românesc.

Drum bun, Nea Marin!

Citește și

Lasă un comentariu