Acasă Auto Hyundai Kona N debutează cu 280 CP și 0-100 km/h în 5,5 secunde

Hyundai Kona N debutează cu 280 CP și 0-100 km/h în 5,5 secunde

de Știrbu
0 comentarii

Hyundai își extinde gama de oferte sport în Europa cu SUV-ul compact Kona N, care este animat de un patru-în-linie de 2 litri, cu 280 CP.

După facelift și echiparea cu accente sportive N Line, Hyundai Kona se prezintă și în versiune sport N, alăturându-se hot hatch-ului i20 N. O Elantra N este, de asemenea, în dezvoltare. Kona N este, astfel, primul SUV de performanță dezvoltat de producătorul coreean.

Sub capotă, Hyundai Kona N primește un motor cu patru cilindri în linie, de 2 litri, supraalimentat, capabil să producă 280 CP și 392 Nm. Resursele sunt trimise către puntea față printr-o transmisie automată dublu-ambreiaj cu opt rapoarte. Nu are rost să aștepți pentru versiuni cu transmisie manuală sau cu tracțiune integrală, pentru că niciuna dintre acestea nu vor exista pe Kona N. Cu Launch Control (da, modelul dispune de această funcție), Kona N sprintează de la 0 la 100 km/h în 5,5 secunde și până la o viteză maximă de 240 km/h.

Spre deosebire de versiunea standard, Kona N vine cu suspensii mai rigide și amortizare controlată electronic, cu un diferențial cu alunecare limitată controlat, de asemenea, electronic, cu un sistem de evacuare sport și trei funcții de management a transmisiei (N Power, N Grin și N Track Sense). Altfel, SUV-ul are și selector de moduri de rulare, prin care poți alege între Eco, Normal, Sport, N și Custom.

Ar fi fost păcat ca o versiune sport să treacă neobservată din punct de vedere estetic, așa că noul Kona N se remarcă prin spoilere noi, prize mai mari de aer, grilă redesenată și evacuare cu două terminații.

Citește și

Lasă un comentariu