Acasă Auto Bosch vine în ajutorul motocicliștilor cu un „înger păzitor virtual”

Bosch vine în ajutorul motocicliștilor cu un „înger păzitor virtual”

de Știrbu
0 comentarii

Bosch Help Connect este un serviciu de apel de urgență care poate înjumătăți timpii de intervenție în cazul unui accident cu motocicletă.

Motocicliștii sunt de 20 de ori mai predispuși să moară în cazul unui accident, în comparație cu șoferii de autovehicule, iar Bosch încearcă să le vină acestora în ajutor cu Help Connect. Acesta este un serviciu de apel de urgență care se folosește de tehnologia modernă pentru a facilita procedura de intervenție în cazul accidentelor în care sunt implicați motocicliști.

Bosch serviciu apel urgenta moto

Nucleul tehnologiei este reprezentat de un algoritm instalat în senzorul inerțial al motocicletei. Acesta verifică de 100 de ori pe secundă câțiva parametri relevanți: viteză unghiulară, accelerație/decelerație, controlul stabilității motocicletei și unghiul acesteia de înclinație. Astfel, poate depista instantaneu atunci când motocicleta este implicată într-un accident.

Bosch serviciu apel urgenta moto

Alerta este trimisă la fel de repede, pri intermediul unei aplicații de pe telefonul mobil, către Bosch Service Center, de unde este redirecționată către serviciul de ambulanță. Acest serviciu face posibilă alertarea (automată) și a altor persoane, iar folosirea sa poate reduce la jumătate timpii de intervenție a ambulanței în cazul unui accident în care este implicat un motociclist, spune Bosch.

Acest serviciu de apel de urgență va fi inițial disponibil în Germania, dar are acoperire și în Marea Britanie, Franța, Italia, Austria, Belgia, Irlanda, Luxemburg, Spania, Elveția și Olanda.

Citește și

Lasă un comentariu