Acasă Auto Ciprian Lupu: am demonstrat că se poate. Totuși, se poate și mai mult!

Ciprian Lupu: am demonstrat că se poate. Totuși, se poate și mai mult!

de Tudor Rus
1 comentarii

Singurul pilot profesionist tetraplegic din România, totodată unul dintre puținii utilizatori de scaun rulant împlicat în sportul cu motor, la nivel profesionist, în lume, pregătește un nou sezon competițional în care vizează atingerea unor noi borne de performanță.

Ciprian Lupu, Campionul Național în exercițiu al categoriei debutanților din Campionatul Național de Raliuri, dorește să demonstreze că tot ce s-a construit până acum s-a bazat pe multă muncă din partea tuturor celor implicați.

Ciprian va avea un sezon complet în Campionatul Național de Raliuri al României și va participa punctual și în cadrul altor discipline. După ce în 2021 a obținut titlul de Campion Național al debutanților, în cadrul Campionatului Național de Raliuri, într-un echipaj format alături de navigatorul Andrei Pintilii, Lupu este conștient că în noul sezon va avea mult de muncă, deoarece așteptările în materie de performanță vor crește proporțional.

Formula ce se va alinia la start se va păstra, iar echipajul va concura la bordul unui Volkswagen Golf la etapele care se vor alerga pe asfalt, urmând ca la cele desfășurate pe macadam să se urce în credinciosul Citroen C2, mașină pe care Ciprian și-a făcut ucenicia sportivă. Cei doi vor reprezenta culorile echipei Napoca Rally Academy.

Pilotul din Brașov va fi secondat de navigatorul Andrei Pintilii, păstrând formula din sezonul 2021. Noul an competițional atrage de partea lui Ciprian și un partener de prestigiu – Michelin.

În paralel, în limita timpului și în funcție de bugetul disponibil, Ciprian își dorește să ia startul și la câteva etape de Viteză în Coastă – primul start oficial din 2022 va fi chiar la etapa de la Râșnov, în weekend-ul 2-3 aprilie – dar și în Campionatul Național de Super Rally, unde va onora invitația BMW Group România de a pilota primul MINI electric de competiție din lume, o mașină la volanul căreia a bifat câțiva kilometri de concurs și anul trecut.

„Așteptam cu nerăbdare startul noului sezon. După ce a început să-mi placă din ce în ce mai mult în mașina de curse, pauzele dintre sezoane sunt teribil de plictisitoare. Ne-am ridicat singuri ștacheta anul trecut, reușind să câștigăm titlul național la categoria debutanților. La început părea imposibil, abia spre finalul sezonului am simțit, realist, că se poate. Mă înțeleg din ce în ce mai bine cu Golf-ul de concurs, iar peste iarnă a primit mai multe îmbunătățiri datorită prietenilor mei de la Engage Engineering.

De hăinuțele pentru 2022, de care sunt tare mândru, s-a ocupat Adrian Jucan (AD Solutions). Mă bucură foarte mult că după ce am reușit să stau fără grija sistemului de frânare, mulțumită partenerilor mei de la Textar România, de anul acesta am completat perfect o componentă dinamică esențială pentru un automobil de concurs, anvelopele, datorită noilor parteneri de la Michelin România. De altfel, de Michelin m-am apropiat încercând să găsessc anvelope de performanță și pentru scaunul rulant, asta ca să închei pe un ton optimist.

Le mulțumesc tuturor celor care au crezut în mine încă din 2017 și sper să reușesc să demonstrez întotdeauna că dorințele mari pot dărâma și cele mai mari obstacole. Îmi place să cred că am demonstrat că se poate. Totuși, din punct de vedere sportiv, se poate și mai mult! Iar asta mă mână de la spate. Pentru 2022 sper să reușim să ieșim și peste hotare…”.

Ciprian Lupu

Citește și

1 comentarii

Lasă un comentariu