Acasă Auto Din lumea celor 1%: Rolls-Royce și mașina de 23 de milioane de euro

Din lumea celor 1%: Rolls-Royce și mașina de 23 de milioane de euro

de Știrbu
0 comentarii

Se numește Boat Tail și reprezintă primul exercițiu al departamentului coachbuild Rolls-Royce. Și este cea mai scumpă mașină nouă din lume. 

Dacă nu ai bani, îți dorești ca într-o zi să ai suficient cât să-ți cumperi și o mașină la care visezi de mic. Eu sper să îngrămădesc în garaj un Viper într-o bună zi. 

Dacă ai bani, vrei ceva „mai special”, fie că asta înseamnă un model al unui brand de seamă (Porsche, să zicem), fie un model de seamă al unui brand popular (Ford Mustang GT). Iar dacă singura problemă pe care o ai cu banii este că nu mai știi pe ce să-i cheltui, atunci îți croiești o mașină așa cum îți dorești tu. 

Și, de acum încolo, și Rolls-Royce va putea să onoreze acest tip de solicitări, pentru că tocmai a anunțat debutul unui departament de coachbuilding, adică locul în care vii și îți expui toate doleanțele, iar specialiștii RR vor avea grijă să ți le bifeze. Indiferent care ar fi acestea. 

Un prim exemplu este chiar Boat Tail, unicatul prezentat recent al cărui rol este să te convingă de două lucruri: 1) că pot, întradevăr, să materializeze orice îți dorești și 2) oamenii foarte bogați pică în clișee. 

Unul dintre acestea este că mașina trebuie să fie cât mai puțin practică. Mai exotică. Boat Tail are, spre exemplu, un întreg set de argintărie ascuns sub cele două uși ale portbagajului acoperite în furnir specific iahturilor. Vine și cu o umbreluță, cu suporturi pentru pahare și chiar cu scaune pliabile, a căror cadre sunt făcute din fibră de carbon. 

La interior, Boat Tail vine cu două ceasuri Bovet 1822 (orologieri cu istorie de două secole), unul pentru el și unul pentru ea. Sunt demontabile și pot fi purtate, deci, și ca ceasuri de mână. Iar în torpedo — în mod surprinzător, mașina are, totuși, și ceva practic în ea — are o husă din aluminiu și piele în care găsești stilouri Montblanc. Asta deoarece clienții sunt iubitori și colecționari de pixuri. 

Rolls-Royce nu a nominalizat posesorii lui Boat Tail, însă au menționat că este vorba despre un cuplu foarte înstărit. Uitându-mă la această mașină-iaht de 20 de milioane de lire (23 de milioane de euro), așa aș fi bănuit și eu. Presa de can-can a analizat situația și a dat verdictul: Boat Tail a fost comandat de cuplul Jay Z & Beyonce. 

Se prea poate. Familia Carter este cunoscută nu doar pentru că are bani, ci și pentru că îi investește — secretul în a avea mai mulți bani este să-i investești. Acum ai aflat, nimic nu te oprește să-i ajungi din urmă.

Singura rugăminte pe care o am este următoarea: când o să-ți comanzi un Rolls-Royce prin programul de coachbuilding, mergi mai departe de standardele plictisitoare impuse de înalta societate. Pentru că dacă ajungi să ai bani de un Rolls de câteva zeci de ori mai scump decât oricare alt Rolls „simplu”, orice cumperi se numește investiție. 

Citește și

Lasă un comentariu