Acasă Auto Enel X instalează 25 de puncte de încărcare în mall-uri din 12 orașe din țară

Enel X instalează 25 de puncte de încărcare în mall-uri din 12 orașe din țară

de Știrbu
0 comentarii

Enel X își extinde astfel rețeaua electrică și pe tronsonul Nord-Sud, acoperind o distanță de circa 1.000 de kilometri de drumuri din țară.

Enel X a anunțat un nou parteneriat, cu NEPI Rockcastle — cel mai mare investitor din zona de retail real estate din România — în urma căruia își va extinde rețeaua de încărcare electrică cu 25 de puncte noi, în 12 orașe din țară. Acestea vor fi instalate în centre comerciale deținute de NEPI Rockcastle în București, Sibiu, Deva, Râmnicu Vâlcea, Târgu-Mureș, Drobeta-Turnu Severin, Timișoara, Buzău, Galați, Brăila, Târgu-Jiu și Satu Mare.

„Continuăm planul de a dezvolta infrastructura de reîncărcare pentru șoferii care optează pentru mobilitatea electrică, apăsând pedala de accelerație spre tranziția energetică și spre o economie sustenabilă. În România, avem un plan ambițios anul acesta pentru extinderea lanțului de stații de încărcare, pentru a încuraja un transport durabil. Suntem deja prezenți de la est la vest și ne-am propus să conectăm și partea nordică a țării de cea sudică. Acum, prin rețeaua creată de Enel X în România , orice șofer poate traversa țara de la Timișoara la Constanța la volanul unui vehicul electric, fără emoții”, a declarat Mihai Mardale, Head of e-Mobility, Enel X România.

Din cele 25 de stații, 11 vor fi JuicePump și 14 de tip JuicePole. Fiecare dintre acestea au câte două porturi de încărcare, permițând alimentarea concomitentă a două vehicule electrice. JuicePump are o ieșire de 50 kW (DC) și una de 22 kW (AC), în timp ce JuicePole dispune de două porturi de 22 kW (AC).

Cu aceste 25 de stații, Enel X își extinde astfel infrastructura de încărcare de pe teritoriul țării la 120 de stații.

Citește și

Lasă un comentariu