Acasă Auto Studiu: doar 1 din 4 români poartă centura de siguranță pe locurile din spate

Studiu: doar 1 din 4 români poartă centura de siguranță pe locurile din spate

de Știrbu
0 comentarii

Majoritatea românilor sunt conștienți de importanța purtării centurii de siguranță, însă pasagerii din spate le ignoră.

România se află de câțiva ani primul loc în topul european al celor mai multe decese cauzate de accidente auto. Are asta legătură cu faptul că nu purtăm centurile? Nu este un raport exclusiv de cauzalitate, însă fără îndoială că purtarea centurii îți sporește șansele să scapi cu viață dintr-un accident auto.

Tocmai de asta studiul comandat de prietenii de la Autocritica ne trimite la concluzii mixte; una caldă, una rece. Partea bună este că 9 din 10 români înțeleg rolul și importanța centurii de siguranță de către pasageri. Partea proastă: centurile locurilor din spate sunt ignorate de către pasageri. Da, toate mașinile au centuri de siguranță în spate. Există și o lege care prevede obligativitatea purtării centurilor în mașină.

Dar poate mai dezamăgitor este modul lax în care este privită fizica accidentelor, anume pericolele la care se supun toți cei din mașină, în cazul unui accident, dacă pasagerii din spate nu au centurile cuplate: „Pasagerii de pe locurile din spate poartă centurile în doar un sfert dintre mașinile care circulă în România. (27%)” Mai multe cifre contextuale găsiți aici. Iar data viitoare când pasagerii din spate refuză să poarte centura de siguranță, arătați-le acest clip:

 

Citește și

Lasă un comentariu