Acasă Auto Bentley țintește un nou record la Pikes Peak, cu Continental GT GT3

Bentley țintește un nou record la Pikes Peak, cu Continental GT GT3

de Știrbu
0 comentarii

Bentley a anunțat că va reveni în 2021 la Pikes Peak, pentru a treia și ultima dată. De data asta cu Conti GT în versiune GT3.

Despre Bentley știe toată lumea că vinde tot ce manufacturează, și mai știe și că este genul de producător care-ți pune și un ceas de 150.000 € ca accesoriu la interior dacă portofelul tău permite asta. Bentley face mașini de lux pentru oameni cu bani. Îmi plac mașinile lor.

Însă ce-mi place mai mult decât mașinile pe care le produce este faptul că și-a păstrat vie latura competitivă. Bentley Conti GT este prezent în campionatele Blancpain și l-a și câștigat pe cel de anduranță din 2017 chiar. Iar un Conti GT3 vom vedea în 2021 și la Pikes Peak, unde Bentley va participa pentru a treia oară. Și ultima, se pare.

În primele două participări — în 2018 cu Bentayga și în 2019 cu Continental GT — Bentley a înșfăcat două trofee, după ce a bătut două recorduri. În 2018, Bentayga a reușit cea mai rapidă urcare pentru un SUV (10 minute și 49,9 secunde) și un an mai târziu Conti GT a devenit cea mai rapidă mașină de serie (10 minute și 18,48 secunde) care să parcurgă traseul de 20 de kilometri lungime.

În mod deloc surprinzător, Bentley se întoarce la Pikes Peak pentru încă un record, de data aceasta cu versiunea GT3 a lui Continental GT. Încă nu știm ce performanță urmărește să bifeze Bentley de data aceasta, dar probabil că o să aflăm în curând.

Citește și

Lasă un comentariu