Acasă Auto Bentley și Breitling mai fac un ceas împreună. De data asta, unul de mână

Bentley și Breitling mai fac un ceas împreună. De data asta, unul de mână

de Știrbu
0 comentarii

Colaborarea dintre Bentley și orologierii de la Breitling este una fructuoasă. Iar acesta este cel mai proaspăt rod al său.

În 2002, Bentley intră într-o nouă epocă: lansează Continental GT, care avea să devină cel mai bine vândut Bentley din toate timpurile. Pe lângă formele pline, materialele scumpe și finisajele de lux, Conti GT avea montat pe bord un ceas.

Sigur, nu a fost primul ceas montat vreodată într-o mașină — Ford Mondeo avea așa ceva încă din 2000 —, însă ceasul din Bentley era făcut de orologierii de la Breitling, care sunt un fel de Bentley în lumea ceasornicarilor: scumpi, cu lucrătura fină și cu atenție la detalii.

Cât de scumpi sunt? Păi atât de scumpi încât în 2016, când Bentley a prezentat Bentayga, pe atunci cel mai scump SUV de serie din lume, orologierii au creat un ceas special, Breitling for Bentley Mulliner Tourbillon, care costa cam 150.000 €. Circa trei sferturi din prețul de listă al lui Bentayga. A existat și o versiune de mână a lui, care era un pic mai scumpă.

Spre deosebire de acela, noul fruct al colaborării dintre Bentley și Breitling este chiar accesibil: 49.000 €. Este mai accesibil, însă sub nicio formă mai puțin atrăgător. Breitling Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition (acesta este numele său complet) este o interpretare modernă a modelelor Premier din anii ’40 și are carcasă din aur roșu (18 karate), curea din piele de aligator (nu crocodil), și mecanism tourbillon, care este pe cât de dificil pe atât de satisfăcător de privit. Tocmai de asta partea din spate a ceasului este transparentă.

În cazul în care te întrebi cât de adânc poți să cobori cu el în apă: rezistă până la 100 de metri. Și merge neîntors pentru 55 de ore. Doar 25 astfel de unități vor fi produse.

Citește și

Lasă un comentariu