Acasă Auto Lexus ne arată cum 4,6 secunde poate însemna o viață de om

Lexus ne arată cum 4,6 secunde poate însemna o viață de om

de Știrbu
0 comentarii

Nu-ți dai seama cât de mult te distrage folosirea unui telefon mobil de la condus, așa că Lexus a modificat un NX pentru a-ți reaminti asta.

Am mai spus asta, și am să o spun ori de câte ori se ivește ocazia: omul modern nu mai are scuze pentru folosirea telefonului mobil în timp ce conduce. Atât tehnologia din mașinile moderne cât și cea a telefoanelor smart ne-a adus în punctul în care putem conversa în siguranță, fără a periclita altă acțiune — cum ar fi condusul.

Până și primirea sau trimiterea de mesaje scrise a primit suport tehnologic în mașini acum. Sigur, nu o fi el cel mai eficient sistem, însă, până la urmă, nu te obligă nimeni să trimiți mesaje când conduci. Poți returna un SMS cu un apel telefonic, până la urmă.

Urmând cifrele unui studiu știițific — care arată că timpul mediu de distragere a atenției în cazul trimiterii unui mesaj scris este de 4,6 secunde —, Lexus a construit un NX special, pe care l-a folosit pentru o ședință de test drive. Spre deosebire de un model de serie, NX-ul din experiment avea montate geamuri electrocromatice, care se pot mătui instantaneu, la comandă.

Astfel, cei veniți să testeze mașina — întru-un spațiu delimitat, nu pe drumuri publice — experimentau într-un mod incontrolabil cele 4,6 secunde de neatenție: rămâneau fără vizibilitate. Din păcate, nu vom putea încerca toți acest experiment, pentru că Lexus a făcut doar o mașină și ar dura până să ajungă și la mine, sau la tine. Din fericire, putem să ne uităm la sperietura altora și să învățăm lecția: folosirea telefonului în timpul condusului este periculoasă. Evit-o!

Citește și

Lasă un comentariu