Acasă Auto Hyundai dezvoltă noi tehnologii pentru un aer condiționat mai sănătos

Hyundai dezvoltă noi tehnologii pentru un aer condiționat mai sănătos

de Știrbu
0 comentarii

Hyundai a prezentat trei tehnologii care vor face sistemul de aer condiționat din viitoarele modele mai sănătos și mai confortabil.

La fel ca transmisiile automate, aerul condiționat face parte din suita de elemente ale mașinii care a evoluat considerabil de-a lungul anilor. Și, așa cum ne arată Hyundai acum, încă mai e loc de mai bine.

Producătorul coreean a prezentat trei noi tehnologii pentru sistemele de aer condiționat din mașinile sale, tehnologii pe care le va implementa inițial pe modelele comercializate pe piața autohtonă, apoi pe cele din întreaga lume. Atât Hyundai cât și Kia și Genesis vor dispune de aceste noi funcții.

Una dintre ele se numește After-Blow și are ca scop reducerea depunerilor de mucegai pe tubulatura sistemului de aer condiționat, pentru un aer mai sănătos și inodor. Cum funcționează: la 30 de minute după ce oprești motorul, sistemul de ventilație pornește automat și usucă, timp de 10 minute, restul de condens de pe evaporator. Această tehnologie se folosește și de un senzor de baterie, pentru a se asigura că există resurse pentru a folosi sistemul AC atunci când motorul este oprit.

O altă tehnologie, Fine Dust Indicator, care măsoară în timp real concentrația de particule ultrafine (PM 2.5) din habitaclu și le reprezintă pe un ecran de pe consola centrală, atât numeric cât și folosind un cod al culorilor. Albastru înseamnă cel mai curat, verde înseamnă curat, portocaliu înseamnă nu prea curat, iar roșu știi deja ce înseamnă. Dacă concentrația depășește 36 µg/m3 (roșu) de particule fine, mașina pornește automat aerul condiționat pe recirculare.

Apoi mai este și Multi-Air Mode, o tehnologie de dispersare a curenților de aer care intră în mașină astfel încât să nu-ți sufle vântul în față atunci când vrei să răcești sau să încălzești repede mașina. Pentru asta, Hyundai a creat duze suplimentare, pe care le poți activa sau dezactiva în funcție de preferințele utilizatorului.

Citește și

Lasă un comentariu