Acasă Auto Ioniq devine brand electric al Hyundai, promite trei modele noi până în 2024

Ioniq devine brand electric al Hyundai, promite trei modele noi până în 2024

de Știrbu
0 comentarii

Hyundai Motors a anunțat crearea unui sub-brand electric, Ioniq, care va avea în gamă trei modele în următorii patru ani.

Acum patru ani am auzit pentru prima dată de Ioniq, o denumire care descria un sedan al mărcii Hyundai — care a devenit între timp disponibil în toate versiunile de propulsie, inclusiv cea pur electrică. Acum, Hyundai ne anunță că Ioniq devine nume de familie. Un sub-brand sub care producătorul sud-coreean va aduna toate ofertele sale de modele alimentate de baterii.

Cu această ocazie, Ioniq promite că până în 2024 va avea în gamă trei modele electrice, botezate folosind sistemul numeric, în sistem similar poate cu cel al francezilor de la DS Automobiles. În cazul Ioniq, modelele care vor avea nume constituite din cifre pare vor fi sedanuri (poate și break-uri, și hatchback-uri), iar cele cu numere impare vor descrie SUV-uri și crossovere.

Ioniq devine sub-brand electric pentru Hyundai

Primele trei modele anunțate de sub-brandul coreean sunt 5, 6 și 7. Ioniq 5, un SUV de clasă medie, este primul anunțat. Acesta este inspirat de conceptul Hyundai 45 pe care l-am văzut în 2019 la Frankfurt și va debuta ca model de serie la începutul anului următor. În 2022, gama Ioniq va fi completată cu 6, un sedan de clasă medie bazat pe conceptul Hyundai Prophecy. Iar în 2024 Ioniq va lansa pe piață 7, un SUV de clasă mare. Încă nu se știu deocamdată specificațiile tehnice, dar știm că modelele Ioniq vor fi dezvoltate pe platforma E-GMP (Electric Global Modular Platform), dedicată exclusiv pentru sisteme de propulsie electrică.

Ioniq devine sub-brand electric pentru Hyundai

Citește și

Lasă un comentariu