Acasă Auto Jeep Compass facelift: infotainment nou, siguranță sporită

Jeep Compass facelift: infotainment nou, siguranță sporită

de Știrbu
0 comentarii

Actualizarea lui Jeep Compass este subtilă la exterior, însă aduce o sumedenie de noutăți de ordin tehnologic. 

Jeep a prezentat, în cadrul unui eveniment virtual, noul său Compass, care a primit un refresh tehnologic de luat în seamă. Generația actuală a debutat în 2016, iar în China a primit facelift deja de anul trecut. Diferențele între ce ai văzut atunci și cum se prezintă noul Compass în Europa sunt aproape insesizabile.

La nivel estetic, Compass primește retușuri în părțile frontală și posterioară, și este oferit în cinci versiuni de echipare: Sport, Longitude, Limited, S și Trailhawk.

Interiorul este cel care primește, însă, modificări vizibile: sistemul de infotainment Uconnect 5 vine în versiuni cu ecran de 8,4 sau de 10,1 inch, în funcție de echiparea aleasă. La fel și instrumentarul de bord cu diagonală de 10,25 inch. Funcțiile de integrare smartphone și comandă vocală se află, de asemenea, pe lista de dotări.

Și la capitolul siguranță Jeep Compass primește îmbunătățiri — alertă pentru oboseală, recunoaștere a semnelor de circulație, frânare automată de urgență, dar și pilot automat adaptiv și asistent de menținere pe bandă — ultimele două transformându-l pe Compass într-un vehicul semi-autonom de nivel 2.

Sub capotă, Jeep Compass are un motor pe benzină, de 1,3 litri (disponibil cu 130 CP și 150 CP) cuplat cu o manuală cu șase trepte sau cu automată cu dublu-ambreiaj, în funcție de nivelul de putere. Alternativ, clienții pot opta pentru un diesel de 1,6 litri, cu transmisie manuală. Toate motorizările menționate până acum vin exclusiv cu punte față motrică.

Cei care vor tracțiune integrală pe Jeep Compass pot alege versiunea hibrid plug-in, 4xe, oferită cu 190 CP sau cu 240 CP.

Citește și

Lasă un comentariu