Acasă Auto Kia Ceed facelift: exterior retușat, motor nou, upgrade de tehnologie

Kia Ceed facelift: exterior retușat, motor nou, upgrade de tehnologie

de Tudor Rus
0 comentarii

Kia Ceed primește un facelift care „atinge” toate versiunile de caroserie: hatchback cu 5 uși, SW, și Proceed (shooting brake), atât vizual, cât și din punct de vedere tehnologic.

Cele mai subtile schimbări au loc la interior și se rezumă la un levier nou pentru versiunile cu transmisie automată și noi opțiuni de tapițerie. Conectarea unui smartphone prin Apple CarPlay și Android Auto se poate face acum fără fir. Instrumentarul de bord este construit în jurul unui ecran de 12,3 inch, în vreme ce sistemul multimedia folosește un ecran de 10,25 inch amplasat central.

Modelele Ceed cu facelift se vor deosebi de cele pre-facelift prin grila restilizată cu elemente 3D deasupra căreia este poziționat noul logo Kia anunțat deja de marca sud-coreeană în urmă cu ceva vreme. Farurile și stopurile au fost la rândul lor redesenate, iar clienții pot alege noi modele de jante (17 și 18 inch) și 4 culori noi de caroserie: Machined Bronze, Lemon Splash, Yucca Steel Grey, Experience Green).

Când vine vorba de motorizări, gama Ceed oferă propulsoare pe benzină, diesel, sau plug-in hybrid. În tabăra benzinarelor există trei opțiuni: un motor de un litru în 3 cilindri, turbo, cu 120 CP și tehnologie mild-hybrid, un 1.5 Smartstream în 4 cilindri cu 160 CP care înlocuiește unitatea 1.4, și un 1.6 turbo, tot în 4 cilindri, cu 204 CP.

Singura opțiune diesel este reprezentată de un 1.6 cu 136 CP și tehnologie mild-hybrid.

Există și o versiune plug-in hibridă, însă aceasta poate fi comandată doar pentru modelul SW. Sistemul combină un motor de 1,6 litri (benzină, aspirat) și un motor electric de 44,5 kW pentru o putere totală de 141 CP și un cuplu maxim de 265 Nm. Motorul electric este alimentat de o baterie Li-ion cu capacitatea de 8,9 kWh, suficient, spune Kia, pentru o autonomie pur electrică de cel mult 58 de kilometri.

Au fost aduse îmbunătățiri și pachetului de siguranță Kia ADAS. Noile funcții includ Driver Attention Warning Plus, Lane Following Assist, atenționarea la ieșirea cu spatele din parcare și abilitatea sistemului de monitorizare a unghiului mort de a trage de volan după o primă atenționare, în eventualitatea în care vehiculul se apropie prea mult de un altul care circulă pe o bandă vecină.

Citește și

Lasă un comentariu