Acasă Știri Hyundai Elantra N: hot-sedan cu 280 CP, 0-100 în 5,3 secunde

Hyundai Elantra N: hot-sedan cu 280 CP, 0-100 în 5,3 secunde

de Tudor Rus
0 comentarii

Dacă un hot-hatch vi se pare prea mainstream, Hyundai e la post cu noul Elantra N, un „hot-sedan” cu 280 CP și suficient loc în portbagaj pentru o vacanță în toată regula. Chiar și pe circuit.

Elantra N se deosebește de un Elantra obișnuit, în primul și în primul rând, prin performanțe. Sub capotă, un motor turbo de 2 litri alimentat cu benzină produce 280 CP și 392 Nm. Resursele sunt preluate de o transmisie cu dublu ambreiaj și 8 trepte.

Există și un mod N Grin Shift, care oferă temporar un boost de putere suplimentar de 10 CP prin simpla apăsare a unui buton. Șarja de la 0 la 100 km/h are loc în doar 5,3 secunde pentru Hyundai Elantra N, iar viteza maximă este de 250 km/h.

Elantra N primește și un diferențial cu alunecare limitată controlat electronic și o funcție Launch Control. Pentru încetinire și/sau oprire, Elantra N oferă discuri de frână cu diametrul de 360 mm, în vreme ce aderența este asigurată de un set de anvelope Michelin Pilot Sport 4 S montate pe jante de 19 inch.

Hyundai spune că Elantra N are 40 de elemente specifice N care deosebesc versiunea de performanță de un model obișnuit. Printre acestea reamintim pragurile laterale modificate, o aripă spate și un difuzor mai pronunțat. Opțional, Elantra N poate fi dotată cu scaune față N tip scoică, poziționate cu 10 mm mai aproape de podea decât cele standard.

Citește și

Lasă un comentariu