Acasă Auto MPG Marsien: Inimă de Porsche, exterior din fibră de carbon

MPG Marsien: Inimă de Porsche, exterior din fibră de carbon

de Tudor Rus
0 comentarii

A fost botezat Marsien și chiar dacă ne aduce aminte de senzaționalul Porsche 959, acest supercar capabil să-și croiască singur drumul prin off-road este o creație Mark Phillip Gemballa, companie care nu este asociată cu tunerul Gemballa specializat în modificarea modelelor Porsche – în afară de faptul că Mark Phillip este fiul lui Uwe Gemballa.

În dezvoltarea lui Marsien se pleacă de la platforma de Porsche 911 992 Turbo S. Mark Phillip Gemballa plănuiește să construiască doar 40 de unități, dintre care mai mult de jumătate au fost deja adjudecate de clienți.

MPG spune că fiecare model Marsien este asamblat în Germania și testat în deșertul Al Faya din emiratul Sharjah. În caz că vă întrebați de unde vine numele Marsien, el este inspirat de dunele roșiatice și porțiunile muntoase din Al Faya, care seamănă foarte mult cu peisajul de pe Marte. Marsien, așadar, este un nume derivat din francezul „martian”.

Dar să trecem la detaliile cu adevărat picante. Motorul este și el preluat de la 911 Turbo S, doar că de performanțele sale s-au ocupat cei de la Ruf. Drept urmare, unitatea boxer cu șase cilindri nu mai produce 650 CP, ci între 750 și 830 CP, în funcție de preferințele clientului.

Cuplul maxim urcă la 930 Nm, iar viteza maximă (cu anvelope on-road) este de 330 km/h, în vreme ce sprintul de la 0 la 100 km/h durează numai 2,6 secunde.

Transmisia PDK a fost recalibrată pentru a putea prelua noile valori de putere și cuplu. Sistemul de evacuare este de proveniență Akrapovic iar suspensia are două moduri: off-road (cu gardă la sol de 250 mm) și on road (cu gardă la sol de 120 mm). A, și întreg exteriorul este realizat din fibră de carbon, iar la interior regăsim același material combinat cu piele și Alcantara.

Prețul unui MPG Marsien pornește de la 495.000 de euro și nu include costul unui 911 992 Turbo S.

Citește și

Lasă un comentariu