Acasă Auto Kia Sorento se laudă cu un asistent de parcare autonomă

Kia Sorento se laudă cu un asistent de parcare autonomă

de Știrbu
0 comentarii

Kia ne reamintește de o nouă tehnologie disponibilă pe noul Sorento: un sistem de parcare autonomă, numai bun pentru spații înguste.

Am înțeles încă din prezentarea din Martie că noul Sorento reprezintă un important upgrade tehnologic pentru Kia. Acum aflăm, puțin câte puțin, și ce poate să facă noul SUV sud-coreean, care este deja disponibil și pe piața din România.

Dacă acum câteva săptămâni am aflat de utilitatea instrumentarului de bord digital în afișarea imaginilor din unghiul mort, acum Kia ne explică modul de funcționare al sistemului Remote Smart Parking Assist (RSPA), un asistent de parcare cu atribute autonome.

RSPA te ajută să parchezi (să garezi, mai degrabă) mașina în spații de parcare înguste, sau să o recuperezi dintr-un spațiu de parcare îngust fără ca măcar să fii în mașină. RSPA controlează accelerația, frânele și direcția și se folosește de senzori ultrasonici pentru a detecta mișcare, caz în care frânează automat. Noul asistent de parcare este acționat din cheie.

Kia spune că RSPA este disponibil (cel puțin deocamdată) doar pe versiunea diesel a noului Sorento — care vine cu un patru-în-linie, de 2,2 litri, cu 204 cai-putere și automată cu opt trepte. În România, noul Sorento diesel costă circa 43.000 €.

Citește și

Lasă un comentariu