Acasă Auto Lamborghini Aventador Ultimae: ultimul. Și cel mai puternic

Lamborghini Aventador Ultimae: ultimul. Și cel mai puternic

de Știrbu
0 comentarii

Lamborghini Aventador își încheie cariera glorioasă cu o ultimă ediție, animată de cel mai puternic V12 aspirat din gama italienilor. 

Au trecut deja 10 ani de când Aventador ne-a cucerit cu liniile sale futuristice și cu performanțele demne de un vârf-de-gamă Lamborghini. Acum e timpul să facem cunoștință cu ultima iterație a sa, botezată sugestiv Ultimae. 

Cu Ultimae, Lamborghini și-a propus să combine semnăturile elegante ale lui S — în cazul în care nu știați, Aventador S este cel elegant — cu performanțele specifice lui SVJ. Dacă la design fiecare interpretează prin propriii săi ochi, în cazul performanțelor există cifre clare, și sunt de-a dreptul impresionante. Evident. 

În mod nesurprinzător, Ultimae (cunoscut și ca 780-4) este cel mai puternic Aventador oferit în tot acest timp de către Lamborghini. Are 780 CP și 720 Nm, cifre cu care se înscrie ca cel mai puternic Lamborghini cu motor aspirat din istorie. Sub capotă stă același V12 de 6,5 litri cu care Aventador și-a început cariera. 

Cifrele de performanță sunt și ele pe măsură: 0-100 km/h se bifează în 2,8 secunde, de la 0 la 200 km/h ajunge în 8,7 secunde, iar accelerația se oprește la 355 km/h. Versiunea roadster va fi un pic mai lentă, în primul rând deoarece va fi un pic mai grea decât coupeul — care cântărește 1,55 tone. 

600 de unități Ultimae vor fi produse în total, din care 350 vor fi coupeuri și 250 vor fi roadstere. 

Citește și

Lasă un comentariu