Acasă Auto Lotus Emira: sportivă 3 în 1, ultima cu motorizare clasică a producătorului

Lotus Emira: sportivă 3 în 1, ultima cu motorizare clasică a producătorului

de Știrbu
0 comentarii

Lotus încheie povestea motorului cu ardere internă cu Emira, cel mai sofisticat Lotus produs până în prezent. 

Producătorul britanic de sportive exotice Lotus a făcut deja pasul către era electrică, și l-a făcut în stil mare: cu un hypercar pe baterii, Evija, care costă 2,3 milioane de euro. Dar ia-ți gândul de la el, pentru că toate cele 130 de unități probabil s-au vândut deja. 

Ce poți să-ți cumperi însă acum de la Lotus este noul Emira, un model care vine să le înlocuiască pe cele trei existente în prealabil în gamă: Elise, Exige și Evora. Emira costă cu mult mai puțin decât Evija — prețurile pleacă de pe la 72.000 €.

De banii aceștia primești un coupe de 4,4 metri lungime și 1,4 tone care rivalizează cu Porsche 718 Cayman și cu Alpine A110. Și care este animat de motorizări convenționale. Două motoare găsești sub capota lui Emira: un V6 de 3,5 litri de la Toyota (același pe care Lotus îl folosește de ani buni, îl găseai și pe Exige și Evora) și un patru-în-linie de 2 litri de la Mercedes-AMG (pe care îl găsești și pe A 45, spre exemplu). 

Lotus nu a detaliat fiecare motorizare în parte, însă a menționat că puterea lui Emira variază între 360 și 400 CP, în funcție de versiunea aleasă, iar cuplul maxim va fi de 430 Nm. În termeni de performanță, cea mai rapidă Emira va sprinta de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 4,5 secunde, și până la o viteză maximă de 290 km/h. 

Cel mai recent model de la Lotus este și cel mai puternic tehnologizat: la interior găsești chiar și ecran multimedia de 12,3 inch, cu Android Auto și Apple CarPlay. Scaunele cu operare electrică sunt ajustabile pe 12 direcții, iar mașina vine cu pilot automat și ștergătoare automate. Pe lista de dotări disponibile sunt incluși senzori de parcare față și spate, oglinzi rabatabile electric și chiar și tracker GPS, în cazul în care cineva poftește la mașina ta. 

Citește și

Lasă un comentariu