Acasă Auto Lamborghini Huracan STO: 640 de cai-putere de circuit, pentru stradă

Lamborghini Huracan STO: 640 de cai-putere de circuit, pentru stradă

de Știrbu
0 comentarii

Lamborghini le propune puriștilor un Huracan în versiunea Super Trofeo Omologata, adică un model de circuit păcălit să meargă pe stradă.

Porțile fabricii din Sant’Agata s-au deschis din nou, și prin ele a ieșit în lume Huracan Super Trofeo Omologata. STO este oferta italienilor pentru cei care iubesc mașinile cu punte motrică spate și strâmbă din nas la integrale. Pentru cei care preferă câteva kilograme în minus decât confort.

Huracan STO s-a debarasat, de exemplu, de materialele de antifonare și de covorașele de pe podea, tocmai ca să fie cât mai ușor. Asta, plus faptul că trei sferturi din panourile de caroserie sunt din fibră de carbon, tăind 43 de kilograme de pe cântar. Până și parbrizul cântărește cu 20% mai puțin decât cel al lui Huracan Performante, pe care STO îl înlocuiește. Masa totală a lui Huracan Super Trofeo Omologata este de 1.339 de kilograme. Aproape cât noul Subaru BRZ.

Modificările estetice sunt, ca de obicei în cazul lui Lamborghini, de mare efect. Însă ca orice mașină de performanță, Huracan STO nu vrea să fie (doar) frumos ci și eficient în interacțiunea cu aerul. Astfel, STO este cu 37% mai eficient aerodinamic decât Performante, spune Lamborghini. Când vrei să frânezi, poți să-ți pui bazele într-un sistem Brembo din carbon-ceramică.

Sub capota lui Huracan STO sălășluiește V10-ul de 5,2 litri, cu 640 de cai-putere și 565 de Newtoni-metru care propulsează mașina de la 0 la 100 km/h în 3 secunde.

La interior, Huracan STO te întâmpină cu scaune din fibră de carbon (acoperite cu Alcantara), roll-bar și centuri de siguranță în patru puncte. În cazul în care nici asta nu te convinge că este pregătit oricând pentru sesiuni de circuit, află că are trei moduri de rulare, dintre care unul este Trofeo. Celelalte două sunt STO (pentru utilizare „normală”) și Rain.

Lamborghini nu a spus care este prețul pentru Huracan STO, însă a menționat că livrările acestui model vor începe în primăvara anului viitor.

Citește și

Lasă un comentariu