Acasă Auto Lamborghini Huracán STO, prețuri în România de la 300.000 €

Lamborghini Huracán STO, prețuri în România de la 300.000 €

de Știrbu
0 comentarii

Versiunea de stradă a modelului pregătit de echipa de curse Squadra Corse poate fi cumpărat acum și din România.

L-am văzut în imaginile de prezentare de anul trecut, acum putem să-l vedem live în showroom-ul Lamborghini București și, implicit, pe stradă: Huracán STO a debutat comercial la noi în țară.

În cazul în care ai uitat ce e și ce vrea de la noi, dă-mi voie să-ți reamintesc: este o mașină de curse omologată pentru stradă, așa cum și numele îi zice. STO vine de la Super Trofeo Omologato, unde Super Trofeo este modelul de curse al echipei Squadra Corse.

Este, deci, o jucărie serioasă, nu doar o versiune îmbrăcată în culori contrastante. V10-le își trimite resursele (640 CP și 565 Nm) pe puntea spate, iar sprintul 0-100 km/h este bifat în 3 secunde.

Dar mai important decât viteza în linie dreaptă este cea din viraje, așa că inginerii au lucrat mult la a-i coborî masa până la 1.340 de kilograme. Pentru asta s-a folosit multă fibră de carbon, firește: trei sferturi din panourile de caroserie folosesc acest material. Și aerodinamica a fost un subiect de interes: STO este cu 37% mai eficient aerodinamic decât modelul pe care l-a înlocuit, Performante.

În România, Lamborghini Huracán STO are un preț de pornire de 252.000 € fără TVA (299.880 € cu TVA).

Credit foto: Radu Chindriș

Citește și

Lasă un comentariu