Acasă Auto Noul Maserati Grecale

Noul Maserati Grecale

de Tudor Rus
0 comentarii

Maserati are un nou SUV în gamă. Numele său este Grecale și va rivaliza direct cu Porsche Macan.

Încă de la lansare, gama Maserati Grecale va fi împărțită în trei versiuni: GT, Modena și Trofeo. Primele două sunt dezvoltate pornind de la un motor termic alimentat cu benzină (4 cilindri) și tehnologie mild-hybrid.

Pentru versiunea GT, Maserati specifică o putere maximă de 300 CP, în vreme ce Modena oferă 330 CP. Versiunea de top, Trofeo, are la bază o versiune modificată a motorului V6 de 3 litri (nume de cod Nettuno) folosit de vârful de gamă MC20. Astfel, Maserati Grecale Trofeo pune la dispoziția celui de la volan nici mai mult nici mai puțin de 530 CP.

Grecale Trofeo atinge 100 km/h cu plecare de pe loc în 3,8 secunde și o viteză maximă de 285 km/h.

Undeva prin 2023, Maserati va lansa și o versiune 100% electrică a lui Grecale, pe care o va boteza Grecale Folgore (în italiană, folgore înseamnă fulger).

Noul Maserati Grecale măsoară 4.846 mm lungime (2.901 mm apatament), 1.670 mm înălțime și 2.163 mm lățime (cu tot cu oglinzile laterale).

Lista de dotări include 4 moduri de rulare (5 pentru Trofeo), un sistem multimedia Maserati Intelligent Assistant (MIA) și un sistem audio Sonus Faber 3D.

Maserati va asambla noul Grecale în uzina de lângă Cassino.

Citește și

Lasă un comentariu