Acasă Auto 60% dintre britanici cred că trecerea la electrice până în 2030 e fezabilă

60% dintre britanici cred că trecerea la electrice până în 2030 e fezabilă

de Știrbu
0 comentarii

Conform Asociației Vehiculelor Electrice din Anglia, britanicii sunt pregătiți să renunțe la motoarele convenționale mai repede.

Britanicii fac pași mari și din ce în ce mai repezi către viitorul electric, devansând în mod repetat data la care va fi interzisă comercializarea de mașini diesel și pe benzină la ei în țară. Termenul stabilit inițial a fost 2040 — unul un pic cam optimist dacă e să ascultăm și experții pieței, care spun că vor exista și în 2050 mașini cu motoare cu ardere internă pe străzile din Marea Britanie.

Partidele populiste au ridicat ulterior și mai tare miza, Boris Johnson declarând ca nou deadline anul 2035. Recent, Asociația Vehiculelor Electrice (EVA) din Marea Britanie au organizat un studiu de observație a feed-back-ului populației, iar cifrele sunt, din nou, optimiste, relatează InsideEVs.

EVA a spus că 80% dintre britanici cred că termenul-limită 2035 ar putea fi devansat, iar 6 din 10 respondenți au spus că interzicerea mașinilor cu motoare cu ardere internă în 2030 ar fi o idee bună. 96% dintre ei sunt convinși că această schimbare va aduce beneficii la capitolul sănătate (prin scăderea poluării), iar 73% cred că și economia ar avea de câștigat în urma acestei treceri.

Citește și

Lasă un comentariu