Acasă Auto Noul Mercedes-Benz Citan, lansat în România

Noul Mercedes-Benz Citan, lansat în România

de Tudor Rus
0 comentarii

Declarat Van of the Year 2022, noul Mercedes-Benz Citan ajunge și în România, în două variante: Citan Panel Van, pentru transport de marfă, și Citan Tourer, destinat transportului de persoane.

Pe partea de confort, noul Citan primește sistemul de operare MBUX, scaune ergonomice cu multiple posibilități de reglare și extra opțiuni de depozitare.

În cazul lui Citan Panel Van, sarcina utilă atinge 782 kg, în vreme ce volumul de încărcare este de 2,9 metri cubi.

Dacă ne referim la Citan Tourer, atunci trebuie menționate noile compartimente de depozitare, un sistem nou de mese pliabile și un total de 7 airbag-uri.

Prețurile pentru noul Citan pornesc de la 19.408 euro cu TVA în România. Astfel, cel mai accesibil Mercedes-Benz Citan este 108 CDI furgon, cu motor diesel de 75 CP.

O treaptă mai sus stă modelul entry-level în gama bezină: Mercedes-Benz Citan Tourer 110, cu 105 CP, la prețul de 22.781 euro cu TVA.

În Europa, segmentul van-urilor compacte este un sector major foarte important, bine stabilit, cu peste 800.000 de unități în 2019. Ne așteptăm ca acest segment să continue să fie atractiv în viitor, ca urmare a unor mega-tendințe semnificative din sectorul de curierat rapid și livrare colete, urbanizare și electromobilitate – Alex Rugină, COO Mercedes-Benz Vans România.

Citește și

Lasă un comentariu