Acasă Auto Michelin lansează noua anvelopă all-season CrossClimate2

Michelin lansează noua anvelopă all-season CrossClimate2

de Tudor Rus
0 comentarii

Prima avenlopă Michelin CrossClimate a venit în 2015. Atunci, Michelin miza pe o nouă generație de anvelope all-season, pornind de la performanța celor de vară completată de un comportament adecvat și în condiții de iarnă. 6 ani mai târziu, Michelin îmbunătățește această rețetă cu anvelopa CrossClimate2.

Michelin CrossClimate2 vine sub motto-ul „Performanță făcută să dureze” ca o adaptare a ofertei companiei la noile condiții de vreme din Europa, cu ierni blânde și umede dar și cu fluctuații mari de temperatură de la o săptămână la alta sau chiar de la o zi la alta.

În acest sens, CrossClimate2 oferă un echilibru între performanțele unei anvelope de vară și acele ale uneia de iarnă, dar nu înlocuiește o anvelopă de iarnă dedicată când vine vorba de comportament pe zăpadă, gheață, și la temperaturi foarte scăzute.

Dincolo de factorul vreme, Michelin estimează că o anvelopă all-season economisește timp pentru utilizatori, dar și spațiu. Practic, se elimină vizitele la service pentru schimbarea anvelopelor de două ori pe an, precum și nevoiea de a depozita unul din seturile de anvelope.

Testată în toate condițiile

Michelin CrossClimate2 se clasează în topul unei serii de teste europene care implică anvelope premium all-season. Astfel, anvelopa se situează pe locul 1 la frânarea pe carosabil uscat, pe carosabil umed (în condiții de uzură a anvelopei) și pe zăpadă, de la primul până la ultimul kilometru (nou și uzat).

Tot locul 1 a fost obținut de noua anvelopă CrossClimate2 și la capitolul tracțiune pe zăpadă, de la primul până la ultimul kilometru (nou și uzat).

Gamă și disponibilitate

Anvelopa CrossClimate2 este disponibilă în 105 dimensiuni de la 15 inch la 20 de inch. Gama include 65 de dimensiuni noi, de aceea Michelin a repartizat producția noii anvelope all-season în 7 fabrici europene.

Michelin anunță că noua anvelopă CrossClimate2 a fost pusă în vânzare începând cu 1 septembrie 2021.

Citește și

Lasă un comentariu