Acasă Auto Nissan Z Proto prefigurează succesorul lui 370Z. Are V6 twin-turbo și manuală

Nissan Z Proto prefigurează succesorul lui 370Z. Are V6 twin-turbo și manuală

de Știrbu
0 comentarii

Nissan a prezentat Z Proto, un coupe care bifează tot ce ne place la Nissan Z: aspect retro, motor capabil, transmisie manuală.

Chiar, tu știai că sportiva 370Z încă este la vânzare? Atenția ne-a zburat altundeva atunci când am menționat Nissan în ultimul timp, însă în tot acest timp coupeul 370Z a fost acolo, prezent în gama de oferte. Și este acolo de mult timp, de vreo 11 ani. Niponii au hotărât că a venit vremea pentru o nouă generație.

Primele zvonuri despre continuatorul lui 370Z au apărut încă de la începutul anului și s-au concretizat, ușor-ușor, până în punctul acesta, când vedem primele imagini cu prototipul următoarei generații: Z Proto. Acesta este așteptat să se materializeze într-un model de serie la anul.

Nissan nu a împărtășit detalii tehnice despre Proto, cu excepția mențiunii motorului: un V6 twin-turbo. A, da, și faptul că va fi oferit cu transmisie manuală în șase trepte! (o cutie automată va fi disponibilă ulterior) Nu se știe deocamdată câți cai-putere va avea, însă toți o să fie trimiși către puntea spate. Cifra 400 nu este deloc fantezistă.

În termeni de design, Nissan s-a uitat la predecesorii liniei Z și a preluat elemente de referință. Nu știu despre voi, dar spatelui — inspirat de la 300ZX — îi dau nota 10. Să sperăm că Z Proto nu-și va schimba mult din design în drumul său către producția de serie.

Nici despre interior nu știm încă cine știe ce, însă putem vedea infuzia tehnologică pe care a primit-o coupeul nipon: instrumentarul de bord este digital (probabil de 12,3 inch), acompaniat de un ecran central ceva mai micuț. Interiorul arată bine și probabil că va fi și mai spațios, întrucât Z Proto a crescut atât în lungime, cât și în lățime și chiar și un pic pe înălțime, comparativ cu actualul 370Z.

via Motor1.com

Citește și

Lasă un comentariu