Acasă Auto Kia, un pic mai Picanto cu noul facelift european

Kia, un pic mai Picanto cu noul facelift european

de Știrbu
0 comentarii

Versiunea europeană a lui Kia Picanto primetșe un facelift binemeritat, care aduce pe lângă îmbunătățiri estetice și câteva noutăți tehnice și tehnologice.

Cel mai mic model din gama Kia, Picanto, a primit un facelift. La exterior schimbările (sunt cum altcumva decât) subtile: lumini de zi și stopuri cu LED, barele față și spate ușor restilizate și jante de 14 până la 16 inch. Dacă ai probleme în a deosebi versiunea cu facelift de cea pre-facelift, uită-te la luminile de ceață. Dacă au contur cromat, este vorba despre noul Kia Picanto.

La interior, modificările sunt mai ușor vizibile, pentru că Picanto primește acum un sistem de infotainment mai mare — ecranul central a crescut de la 7 la 8 inch. Și nu este vorba doar de dimensiune ci și de funcții: infotainmentul noului Kia Picanto este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto. Altfel, habitaclul poate fi accesorizat cu inserții colorate (există o gamă pusă la dispoziție de Kia).

Cât despre tehnologii de asistență, lista de funcții disponibile pe noul Kia Picanto cuprinde sistemul de frânare de urgență (cu detectarea pietonilor), asistentul de monitorizare a unghiului mort, asistentul pentru menținerea benzii de rulare, sistem de monitorizare a șoferului și cel pentru monitorizarea traficului pentru atunci când dai în marșarier.

La capitolul motorizări nu au avut loc schimbări: Picanto facelift este oferit doar cu motoare pe benzină. Entry-level este o unitate aspirată, cu 67 de cai-putere, și una supraalimentată, cu 100 de cai-putere. Ambele au capacitate cilindrică de 1 litru. O noutate aici este transmisia robotizată, cu cinci rapoarte, pe care Kia o oferă pentru Picanto.

Noul Kia Picanto va fi disponibil la comandă începând cu această vară. Prețurile sau cifrele de consum și performanțe nu au fost comunicate încă.

Citește și

Lasă un comentariu