Acasă Auto Noul Opel Astra: design revoluționar, tehnologie plug-in hybrid cu până la 225 CP

Noul Opel Astra: design revoluționar, tehnologie plug-in hybrid cu până la 225 CP

de Tudor Rus
0 comentarii

PSA are planuri mari cu marca Opel iar cel mai bun exemplu este noua generație Opel Astra, o revoluție la nivel de design dar și la capitolul propulsie. Vorbim de două versiuni plug-in hibride și un exterior mai mult decât îndrăzneț.

Ce aveți acum în față (momentan doar pe ecran) este a șasea generație Opel Astra. Dacă vi se pare că ați mai văzut-o pe undeva, nu v-ați înșelat. Designul frontal este foarte asemănător cu cel al noii generații Mokka și are la bază elementul Open Vizor, care transformă partea frontală într-un soi de cască futuristă în care grila frontală și farurile joacă rolul vizierei.

Noul Opel Astra este cu doar 4 mm mai lung decât modelul pe care îl înlocuiește (4.374 mm). Ampatamentul a crescut și el cu 13 mm (2.675 mm). În lățime, noul Astra măsoară 1.860 mm, iar dacă volumul portbagajului este o prioritate pentru tine, ține minte această valoare – 442 litri.

Fără să ne ofere informații detaliate, Opel spune că noul Opel Astra primește motorizări pentru toată lumea. Asta înseamnă benzină, diesel dar și plug-in hybrid. În gama de motoare termice, puterea variază între 110 și 130 CP, în vreme ce hibridele plug-in oferă până la 225 CP.

Transmisia standard este o unitate manuală cu 6 trepte, dar opțional se poate alege și o automată cu 8 trepte pentru motorizările mai puternice.

De menționat este și faptul că platforma tehnică a noului Opel Astra este exact acceeași care stă la baza lui Peugeot 308. Cu toate acestea, Astra va fi în continuare asamblată în Russelsheim, Germania.

Pe partea de tehnologie, de la noul Opel Astra vom primi farurile cu tehnologie Intelli-Lux LED Pixel, suita de funcții și sisteme de asistență Intelli-Drive 2.0, dar și sistemul Pure Panel. Acesta din urmă este format din două ecrane de 10 inch unite fluid, care deservesc instrumentarul de bord digital și sistemul de infotainment, inclusiv navigația și climatizarea. Compatibilitatea cu Apple CarPlay și Android Auto este, de asemenea, inclusă în ofertă.

Citește și

Lasă un comentariu