Acasă 4x4Wheels Revista 4x4Wheels #31 te așteaptă la chioșcuri! Iată ce ți-am pregătit

Revista 4x4Wheels #31 te așteaptă la chioșcuri! Iată ce ți-am pregătit

de Știrbu
0 comentarii

SUV-uri prea mari pentru Europa, teste cu cele mai noi mașini din România, M-uri pe circuit și un mega-tur așa cum n-ai mai văzut.

Ai și tu uneori senzația că totul este la fel cum deja a mai fost și că parcă nimic nu mai este nou? Sau măcar îndrăzneț? Nu ești singurul. Dar apoi uite că există și noutăți la care poate nu te așteptai, cum ar fi Renault Arkana — un SUV cu alură de fastback, genul de pachet pe care îl găseai până acum în straturile prohibitive ale pieței auto. 

Arkana este cover story pentru cel mai recent număr al revistei 4x4Wheels, în paginile căreia vei găsi un material amplu despre această nouă prezență șic de pe străzile noastre. 

Un alt model recent intrat la noi în țară a ajuns în revistă: Hyundai Tucson. Este una dintre cele mai tentante oferte din segmentul SUV-urilor compacte și unul dintre cele mai îndrăznețe modele Hyundai de serie. Cel puțin până acum. De la Hyundai și Kia este bine să ne așteptăm la tot felul de surprize, pentru că așa operează ei acum. 

Primul contact cu Tucson l-am avut în turul Cars & Roads, unul dintre cele două evenimente masive organizate în România de colegii de la Autocritica. Despre celălalt vă vom povesti, în toamnă, în revista EcoWheels, pentru că acel eveniment este dedicat exclusiv mașinilor electrice. 

Cars & Roads este, în primul rând, un mega-test drive, la care au participat 14 jurnaliști. Aceștia au condus, pe parcursul a opt zile, șapte modele proaspăt ajunse în țară. În ediția de anul acesta vedetele au fost SUV-urile. BMW X7, DS 7 Crossback, Hyundai Tucson, Kia Sorento, Mazda CX-30, Mercedes-Benz GLB și Suzuki Across. Evenimentul ne-a purtat pe 2.000 de kilometri de drumuri transilvănene, cu popasuri în locuri absolut fabuloase. 

În registrul de experiențe memorabile relatate în noul număr al revistei se înscriu Porsche 911 Turbo S Cabriolet și BMW M4 Competition. Să le conduci oriunde pe asfalt este o bucurie, însă un test drive pe circuit este cu atât mai satisfăcător, din toate punctele de vedere. De fapt, avem mai multe de zis despre experiențe pe circuit. Una dintre ele este Porsche Experience. Cealaltă este performanța atinsă de Honda pe circuitul de la Adâncata, unde Type R a stabilit un nou record. La cât mai multe! Sperăm să vedem din ce în ce mai mulți producători duelându-se pe circuitul românesc.

Dar am mers și pe stradă cu mașini, nu doar pe circuit. Și nu cu orice mașini, ci cu unele dintre cele mai recente apariții de la noi de pe piață. Precum noul Formentor, primul model care să poarte sigla Cupra și care să nu fie o reinterpretare a vreunui SEAT. Tudor sare apoi într-o Škoda Enyaq iV, cea mai mare electrică a cehilor, și vă povestește impresii la cald dintr-o zonă răcoroasă: la munte. Radu se plimbă cu un BMW 330d xDrive, una dintre din ce în ce mai puține oferte de motorizare de 3 litri. 

SUV-uri sunt multe și vin în toate dimensiunile, formele și culorile. Există, însă, unele care nu ajung în Europa. Despre reprezentanții Ligii Mașcaților am vorbit într-un articol dedicat, care te așteaptă în noul număr 4x4Wheels. Și apropo de SUV-uri pe care le poți cumpăra de la noi: Daniel a făcut un ghid de achiziție pentru gama de SUV-uri de la Audi, care este atât de vastă încât e aproape imposibil să nu găsești ceva pe gustul tău. Plus: istora „celui mai serios off-roader de pe Pământ” (așa cum a fost el promovat), Hummer.

Avem, așa cum v-am obișnuit, și rubrică de lifestyle, unde vorbim despre golf, un sport care pare simplu până când începi să afli chestii despre el, și care pare ușor de jucat până când apuci să lovești mingea. Mă rog, până când încerci să lovești mingea. Invitatul special din această ediție a 4x4Wheels este Virgil Stănescu, unul dintre cei mai mari jucători de baschet din istoria României. 

Revista 4x4Wheels o găsești în benzinăriile OMV, Petrom, Rompetrol și Socar, dar și în magazinele Inmedio/Relay. 

Citește și

Lasă un comentariu