Acasă Auto Opel Rocks-e: 100% electric, 75 km autonomie maximă, 8 CP

Opel Rocks-e: 100% electric, 75 km autonomie maximă, 8 CP

de Tudor Rus
0 comentarii

Opel Rocks-e este un SUM. Da, lumea auto mai primește o abreviere, de data aceasta inventată de Opel. SUM înseamnă Sustainable Urban Mobility și noi vă suntem datori cu niște explicații.

Rocks-e (din ce ne dăm seama, se pronunță „Roxi”) este soluția oferită de Opel celor care au nevoie să se deplaseze strict prin oraș, 100% electric.

Din acest punct de vedere, Rocks-e este poziționat sub Corsa-e în gama germanilor, atât din punct de vedere al dimensiunilor (2,41 m lungime, 1,39 m lățime și o rază de bracaj de doar 7,2 m) cât și al „performanțelor”.

Bateria are o capacitate de 5,5 kWh și oferă o autonomie de până la 75 km (măsurată în ciclul WLTP) la viteze de până la 45 km/h. Încărcarea completă a bateriei la o priză casnică durează aproximativ 3 ore și jumătate, iar motorul electric dezvoltă 6 kW (8 CP).

Rocks-e cântărește doar 471 de kilograme, volumul portbagajului este de 63 de litri, iar Opel spune că interiorul este suficient de spațios pentru a găzdui în condiții de confort doi adulți cu înălțimea de 1,90 m.

Gama Opel Rocks-e va fi împărțită în trei versiuni – Rocks-e, Rocks-e Klub și Rocks-e TeKno, dar momentan nu există informații cu privire la prețuri.

Citește și

Lasă un comentariu