Acasă Auto Porsche PCM 6.0: Android Auto, comenzi vocale, navigație mai inteligentă

Porsche PCM 6.0: Android Auto, comenzi vocale, navigație mai inteligentă

de Tudor Rus
0 comentarii

Porsche anunță debutul versiunii 6.0 a sistemului Porsche Communication Management (PCM). Suita multimedia îmbunătățită va fi implementată începând cu vara lui 2021 pe modelele 911, Cayenne și Panamera. Aceasta este deja disponibilă pe electrica Taycan.

Apple CarPlay wireless, integrare Apple Music și Apple Podcasts, Android Auto prin cablu

Printre marile și mult-așteptatele noutăți aduse de noul sistem PCM se numără și compatibilitatea cu Android Auto. Aceasta le va permite celor cu dispozitive care rulează Google Android să se conecteze la PCM cu ajutorul unui cablu USB pentru a putea utiliza o parte din funcțiile și aplicațiile telefonului direct în interfața multimedia Porsche.

Modelele echipate cu PCM 6.0 oferă și conectivitate wireless Apple CarPlay, la pachet cu integrarea Apple Music și Apple Podscasts. Apple music oferă acces abonaților la peste 75 de milioane de melodii și playlist-uri, dar și acces la posturi de radio online ca Apple Music 1, Apple Music Hits sau Apple Music Country.

În mod similar, integrarea Apple Podcast permite accesarea și ascultarea podcasturilor direct din interfața sistemului multimedia, fără a mai fi nevoie de interacțiunea cu telefonul.

Hey Porsche

Funcția de comenzi vocale a sistemului PCM a fost și ea îmbunătățită. De exemplu, dacă cel de la volan rostește cu voce tare fraza „I need petrol”, sistemul de navigație va seta automat o rută către cea mai apropiată benzinărie. Mai mult, comanda „I am cold” va determina sistemul de climatizare să crească temperatura de la interior.

Porsche spune că Voice Pilot poate porni/opri masajul din scaune sau ajusta luminile ambientale. Și mai interesantă este capacitatea sistemului de a învăța fraze noi, ceea ce îi va permite să ofere asistență extinsă pe termen lung.

Starea traficului în timp real

Porsche spune că sistemul de navigație este mai rapid, iar grafica a fost „curățată” și simplificată pentru o utilizare mai facilă. Mai mult, sistemul oferă informații despre trafic în timp real, pe care le folosește pentru a sugera ruta cea mai eficientă din A în B și monitorizează permanent traseul ales avertizându-l pe cel de la volan de apariția unor zone aglomerate sau a ambuteiajelor.

Citește și

Lasă un comentariu