Acasă Auto Toyota, Mercedes-Benz și BMW sunt cele mai valoroase trei mărci auto din lume în 2020

Toyota, Mercedes-Benz și BMW sunt cele mai valoroase trei mărci auto din lume în 2020

de Știrbu
0 comentarii

Toyota rămâne și în 2020 cel mai valoros brand auto din lume, însă surpriza în top 10 o reprezintă Tesla, care a sărit poziții bune și a ajuns pe locul 4.

Valoarea mărcii Toyota a scăzut cu 3% în 2020, la 28,4 miliarde de dolari, însă rămâne în topul clasamentului celor mai valoroase branduri auto din lume. Conform studiului realizat de Kantar — companie specializată în cercetarea de piață —, poziția a doua este ocupată de Mercedes-Benz, cotat la 21,3 miliarde de dolari (-9%), urmat îndeaproape de BMW, care valorează 20,5 miliarde de dolari (-12%).

„Începând din 2008, sectorul auto a scăzut în valoare și nu și-a mai revenit niciodată. Acesta urma să fie anul în care fiecare constructor mizează pe electric, dar am avut această întrerupere masivă (n. red. pandemia COVID-19) care a dinamitat aceste planuri”, a explicat Graham Staplehurst, director de strategie Kantar, citat de Automarket.

Apropo de electric, Tesla s-a bucurat de o evoluție spectaculoasă în cadrul acestui clasament: 22%. În acest moment, Tesla valorează 11,3 miliarde de dolari, cifră care poziționează brandul american pe poziția a patra, de pe locul 7. Pozițiile 5, 6 și 7 sunt acum ocupate de Ford, Honda și Nissan, în timp ce Audi, Volkswagen și Porsche ocupă ultimele trei locuri din Top 10.

Citește și

Lasă un comentariu