Acasă Auto Toyota GR Yaris, disponibilă în România de la 37.300 de euro

Toyota GR Yaris, disponibilă în România de la 37.300 de euro

de Știrbu
0 comentarii

Cea mai mică mașină distractivă din gama Toyota ajunge și la noi în țară: GR Yaris are 261 CP, tracțiune integrală și transmisie manuală.

Toyota a anunțat prețurile pentru România pentru GR Yaris, un hot hatch care a devenit, imediat după lansare, o vedetă veritabilă în segmentul său. Și are și de ce.

Elementele de care dispune GR Yaris sunt următoarele: motor de 1,6 litri, cu 261 CP și 360 Nm trimiși către toate patru roțile printr-o transmisie manuală cu șase trepte. Unitatea de sub capota lui GR Yaris este cel mai puternic motor cu trei cilindri, de serie, din lume.

Cu o masă de 1,28 tone, e lesne de înțeles că GR Yaris se poate mișca repede: 0-100 km/h în 5,5 secunde și o viteză maximă de 230 km/h. Dar atributele lui GR Yaris nu se limitează la accelerații bune în linie dreaptă, ci agilitatea sa pe viraje. Hot hatch-ul dispune de două diferențiale Torsen cu alunecare limitată, un comutator prin care poți modifica aportul de cuplu pe punți (60:40, 30:70 sau 50:50).

În România, prețul de pornire pentru Toyota GR Yaris este de 37.292 €, cu TVA inclus. Hot hatch-ul vine în echipare Peformance (cum altcumva?) și primește, pe lângă cele menționate mai sus, și o listă de dotări generoasă: vopsea perlată, jante de 18 inch, tapițerie mixtă din piele, pedalier din aluminiu, climatizare pe două zone, scaune față și volan încălzite, infotainment de 8 inch, pilot automat adaptiv, airbaguri pe toate părțile (frontale, laterale, cortină) etc.

Citește și

Lasă un comentariu