Acasă Auto Volkswagen ID.4 debutează oficial cu 204 CP și autonomie de până la 520 de kilometri

Volkswagen ID.4 debutează oficial cu 204 CP și autonomie de până la 520 de kilometri

de Știrbu
0 comentarii

Volkswagen a dat la o parte prelata de pe ID.4, ocazie cu care aflăm totul despre primul SUV electric al producătorului.

De atât de mult timp vorbim despre ID.4 — probabil viitorul bestseller electric din Europa — încât pare că știm totul despre el, de la coeficientul aerodinamic la motorizări și autonomie, la cum arată la interior și la exterior. O să le adunăm pe toate aici, în acest articol, ca să ne facem mai ușor o imagine de ansamblu despre primul SUV electric de la Volkswagen.

Noul ID.4 împarte platforma MEB — dedicată exclusiv modelelor electrice — cu hatchback-ul ID.3, însă SUV-ul este, firește, mai doldora. Are 4,58 metri lungime, 1,85 metri lățime, 1,61 metri înălțime și un ampatament de 2,76 de metri. Garda la sol: 21 de centimetri. Așa cum deja aflasem, designul lui ID.4 îi conferă acestuia un coeficient aerodinamic 0,24, surprinzător de bun pentru un SUV. Jantele au 20 sau 21 de inch, în funcție de echipare, iar farurile sunt LED; opțional le poți upgrada la IQ.Light cu LED Matrix.

Interiorul este curat, neîncărcat, dominat de un ecran central de 10 inch sau, ulterior, de 12 inch pe versiunile de top. La fel ca ID.3, și ID.4 poate fi echipat cu un head-up display cu realitate augmentată. Spațiul la interior este suficient pentru până la cinci pasageri, iar portbagajul are un volum de 543 de litri (sau 1.575 de litri cu bancheta spate rabatată). La capitolul siguranță activă și pasivă, ID.4 primește șase airbaguri și o suită de sisteme — IQ Drive — care cuprinde, printre altele, pilot automat adaptiv, cititor de semne de circulație, fază lungă automată și senzori de parcare.

Și ID.4 debutează cu o ediție specială, botezată tot First Edition, cu motorizare de 204 cai-putere și 309 Newtoni-metru, baterie de 77 kWh și autonomie maximă de 520 de kilometri, calculată conform WLTP. ID.4 First Edition poate primi curent cu până la 125 kW, ceea ce înseamnă că în doar 30 de minute încarci pentru 320 de kilometri.

Gama de motorizări se va extinde cu o versiune cu 148 de cai-putere, una de 170 de cai-putere și una de 175 de cai-putere. Primele două se vor alimenta de la baterii de 52 kWh în timp ce a treia va primi bateria de 77 kWh.

Volkswagen a anunțat și o versiune cu două motoare și cu tracțiune integrală, GTX, care va avea 266 de cai-putere și baterie de 77 kWh. Producătorul german nu a dat detalii privind performanțele sau autonomia acesteia.

Prețul pe piața din Germania anunțat de Volkswagen pentru ID.4 First Edition este de circa 50.000 de euro, cu taxe incluse.

Citește și

Lasă un comentariu