Acasă Auto Renault Arkana, în Europa din 2021. Va avea doar motorizări hibride

Renault Arkana, în Europa din 2021. Va avea doar motorizări hibride

de Știrbu
0 comentarii

Renault intră în hora SUV-urilor coupe din Europa cu Arkana, care va fi oferit chiar și în versiune RS Line. Dar cu motorizări cuminți.

Nu este prima dată când auzi de Arkana, însă este prima dată când auzi numele acesta asociat cu cel al Europei, pentru că Renault s-a hotărât să ofere SUV-ul coupe și pe Bătrânul Continent.

Spre deosebire de versiunea vândută în Rusia, Arkana de Europa este mai mare în toate aspectele — 4,57 metri lungime, 1,82 metri lățime, 1,57 metri înălțime și 2,72 metri ampatament—, mai puțin la garda la sol, care este de 19 centimetri. Rușii o au de aproape 21 de centimetri. Altfel, plafonul pronjat al primului SUV coupe acoperă un portbagaj 315 litri, în timp ce spațiul pentru genunchi este cel mai mare din segment, spune Renault.

La interior, Arkana vine cu ecran central de 7 inch (poziționat orizontal) sau de 9,3 inch (poziționat vertical) și instrumentar de bord digital. Acesta din urmă are, în funcție de versiunea de echipare aleasă, 4,2, 7 sau 10,2 inch. Soluțiile de conectivitate moderne și încărcarea wireless a dispozitivului mobil se află pe lista de dotări pentru Arkana. Și la capitolul asistență stă bine: Highway & Traffic Jam Companion, pilot automat adaptiv, Traffic Sign Recognition, Rear Cross Traffic sau Easy Park Assist se numără printre funcțiile de care poate dispune Arkana.

Pentru exterior, clienții au de ales dintre 7 culori de caroserie, plafon negru (opțional) sau în culoarea caroseriei și jante de 17 sau 18 inch. Există apoi și versiunea RS Line, disponibil pe oricare versiune de motorizare, care plusează cu ornamente exteriorare roșii, evacuare dublă și bare de protecție în culoarea caroseriei.

Apropo de motorizări: Renault Arkana este oferit cu două microhibride și un hibrid self charging. Microhibridele (12 V) sunt bazate pe unitatea TCe de 1,3 litri, disponibilă cu 140 de cai-putere sau cu 160 de cai-putere și automată cu dublu-ambreiaj. Sistemul hibrid self charging (Arkana E-Tech) este cel deja testat pe noul Renault Clio: un motor de 1,6 litri acompaniat de două motoare electrice.

Versiunea pentru Europa a lui Renault Arkana va fi disponibilă în prima jumătate a lui 2021.

Citește și

Lasă un comentariu