Acasă Mașini electrice Volkswagen ID.6 debutează în China ca SUV cu 7 locuri

Volkswagen ID.6 debutează în China ca SUV cu 7 locuri

de Știrbu
0 comentarii

VW ID.6 și-a făcut debutul pe piața chineză la Salonul Auto de la Shanghai. Producătorul german nu are în plan să-l aducă în Europa.

Cu o zi înaintea Salonului Auto de la Shanghai — acolo unde va debuta oficial —, Volkswagen ID.6 ni se prezintă în primele imagini oficiale. În cazul în care ți-era teamă că SUV-ul cu șapte locuri se va materializa fix ca în imaginile din februarie, ei bine, frica ta s-a adeverit. Din fericire, nu ai de ce să-ți faci griji, pentru că ID.6 nu va ajunge în Europa.

Ce primesc, așadar, chinezii și noi nu? Un SUV electric dezvoltat pe platforma MEB a Grupului Volkswagen — este înfrățit până acum cu VW ID.3, VW ID.4, Škoda Enyaq iV, Audi Q4 e-tron și Audi Q4 e-tron Sportback — capabil să găzduiască până la șapte pasageri. Dintre toate rudele sale, ID.6 seamănă cel mai mult cu ID.4, cu mențiunea că a fost lungit până la 4,87 metri pentru a acomoda al treilea rând de scaune; ID.6 este cu circa 30 de centimetri mai lung decât ID.4 și are un ampatament de 2,9 metri.

Modelul este disponibil în versiunile X și Crozz, diferențele dintre acestea fiind în primul rând estetice. Altfel, versiunile cu o singură punte motrică (cea din spate) au un motor electric, capabil să producă 180 CP sau 204 CP. Versiunea cu tracțiune integrală are două motoare electrice și 306 CP. În funcție de versiunea aleasă, ID.6 accelerează de la 0 la 100 km/h în 9,3 secunde, 9,1 secunde sau 6,6 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 160 km/h.

Bateria care alimentează motoarele electrice care 58 kWh sau 77 kWh. ID.6 promite, în condiții ideale, o autonomie de până la 588 de kilometri, calculată conform standardului NEDC — aplicabil în China. În Europa, unde autonomia se calculează în formatul WLTP, cifrele ar fi considerabil mai mici.

Citește și

Lasă un comentariu