Acasă Auto Volkswagen Multivan: hibrid plug-in cu 218 CP, baterie de 13 kWh și interior revizuit

Volkswagen Multivan: hibrid plug-in cu 218 CP, baterie de 13 kWh și interior revizuit

de Tudor Rus
0 comentarii

Volkswagen Autovehicule Comerciale anunță venirea pe lume a noului Multivan, un model dezvoltat pe arhitectura MQB, care primește în premieră un sistem de propulsie hibrid plug-in.

VW Multivan – Motorizări pentru toate gusturile

Versiunea hibridă plug-in Multivan poartă numele de eHybrid și aduce la un loc un motor termic TSI de 1,4 litri alimentat cu benzină și un motor electric. În total, sistemul livrează 160 kW (218 CP), iar în ecuația electrificării intră și o baterie cu capacitatea de 13 kWh.

Volkswagen nu comunică autonomia lui Multivan eHybrid în regim pur electric, în schimb spune că eHybrid este programat să pornească cu alimentare exclusiv electrică și poate să efectueze deplasări scurte folosind doar energia din baterie și motorul electric. Puterea ajunge la roți prin intermediul unei transmisii DSG cu 6 trepte.

Dacă un hibrid plug-in nu te tentează încă, reține și că Multivan va fi oferit și cu trei motoare termice în patru cilindri. Este vorba despre două unități TSI pe benzină (1,5 l, 136 CP și 2 l, 204 CP) și un turbodiesel (2 l, 150 CP). Indiferent de alegere, singura transmisie disponibilă este un DSG cu 7 trepte.

La capitolul dimensiuni, noul Multivan se prezintă astfel: 1.941 mm lățime, 4.973 mm lungime și până la 1.903 mm înălțime, în funcție de versiune. VW oferă și o versiune Multivan mai lungă (5.173 mm), în vreme ce ampatamentul rămâne același pentru ambele declinări: 3.124 mm.

VW Multivan – Interior flexibil

Noua generație Multivan aduce și schimbări majore la interior. Cea mai evidentă este prezența sistemului Digital Cockpit ca dotare standard și transformarea butoanelor fizice în comenzi tactile sau digitale. Spațiul și compartimentarea au fost îmbunătățite, spune Volkswagen, prin implementarea unui sistem de selectare a treptelor shift-by-wire și trecerea la o frână de parcare acționată electric.

O altă soluție nouă oferită de Multivan este masa multifuncțională de la interior. Aceasta poate fi folosită pe post de consolă centrală, între scaunul șoferului și cel al pasagerului din dreapta, sau ca masă pliantă pentru al doilea sau al treilea rând de scaune. Mutarea acesteia este asigurată de un sistem de șine regândit.

Pe partea de flexibilitate, e bine de știut că Multivan nu va mai avea o banchetă, ci numai scaune individuale. Apropo de scaune, ele sunt cu 25% mai ușoare decât cele oferite de generația trecută (între 24 și 29 kg, în funcție de versiune), pentru montare și demontare mai facilă.

În cazul versiunii de bază, volumul portbagajului este de 469 l. Cu încărcare până la al doilea rând de scaune, volumul crește la 1.844 l, iar întreaga capacitate de încărcare (până la plafon și primul rând de scaune) urcă până la 3.672 l. Pentru versiunea lungă, capacitățile sunt de 763 l, 2.171 l, respectiv 4.005 l (4.053 l dacă este specificat plafonul panoramic din sticlă).

Citește și

Lasă un comentariu