Acasă Auto Freze Nikrob debutează ca cea mai ieftină electrică din Europa

Freze Nikrob debutează ca cea mai ieftină electrică din Europa

de Știrbu
0 comentarii

Cea mai mică și mai ieftină mașină electrică disponibilă în Europa are 18 cai-putere și promite o autonomie de până la 200 de kilometri.

Dartz Motorz, producătorul lituanian de mașini de lux blindate, își face debutul pe piața electrică cu Freze Nikrob. În esență, acesta este un Wuling Hongguang Mini EV, un model rezultat din colaborarea SAIC-GM-Wuling și care a devenit viral pe piața chineză.

„Piața are o mulțime de oferte (electrice de segment B și C), însă piața mașinilor accesibile și mici este practic nepopulată”, a explicat un oficial Dartz decizia. Cea mai accesibilă electrică din Europa este, în acest moment, Dacia Spring, un model încadrat în segmentul de oraș, pe care Dartz îl consideră nepopulat.

Pentru a evita asocieri între Prombon (modelul său de lux) și Nikrob, Dartz va comercializa electrica sub numele Freze, pe care compania lituaniană l-a folosit înainte.

Freze Nikrob este oferit în două versiuni, cu baterie de 9,2 kWh sau de 13,8 kWh; în versiunea cea mai generoasă, promite o autonomie de până la 200 de kilometri. Bateria hrănește un motor electric de 18 cai-putere și 85 Newtoni-metru care poate propulsa mașina până la o viteză maximă de 100 km/h.

Prețurile lui Freze Nikrob pornesc de la 9.999 €, o sumă care îl poziționează pe primul loc în topul celor mai accesibile electrice din Europa. În versiune de top, Nikrob ajunge la 14.999 €. Mignona electrică este comercializată deocamdată doar în Lituania.

via Autocar

Citește și

Lasă un comentariu