Acasă Auto Mercedes-Benz EQB: autonomie de 419 km și până la 292 CP

Mercedes-Benz EQB: autonomie de 419 km și până la 292 CP

de Știrbu
0 comentarii

Omologul electric al lui GLB debutează la Salonul Auto de la Shanghai. Mercedes-Benz EQB promite autonomie de până la 419 kilometri.

Gama EQ de la Mercedes-Benz a fost completată astăzi cu EQB, fratele electric al SUV-ului compact GLB. Este unul dintre cele șase modele noi pe care producătorul german le-a promis în următorii ani și se alătură lui EQC și noilor EQA și EQS. EQB debutează public la Salonul Auto de la Shanghai.

Mercedes-Benz nu a împărtășit toate informațiile privind gama de motorizări a noii sale electrice, însă a menționat că modelul va fi disponibil ca 4×2 (un motor, pe puntea față) și ca 4×4 (două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte), va avea baterii cu capacitate de până la 66,5 kWh și putere de până la 292 CP — pentru vârful de gamă EQB 350 4MATIC.

Similitudinile cu EQA la capitolul ansamblu propulsor sunt evidente, așa că un EQB 250, cu 190 CP, este așteptat să se alăture gamei de oferte. Între cele două versiuni menționate va sta, probabil, EQB 300 4MATIC, care va avea două motoare, însă nu la fel de multă putere ca EQB 350 4MATIC.

Având în vedere că bateria are capacitate similară cu cea a lui EQA — a cărui autonomie este de 426 de kilometri —, EQB va asigura, în versiune de top, undeva la 420 de kilometri. La capitolul cifre de performanță, oficiali Mercedes-Benz au confirmat pentru Autocar că sprintul 0-100 km/h va fi bifat în circa 6 secunde. Încărcarea se va putea face atât la surse AC (11 kW) cât și la cele DC (cu până la 100 kW). Pentru recuperarea intervalului 10-80% este nevoie de minim 30 de minute.

EQB este lung de 4,68 metri, are lățime de 1,83 metri, înălțime de 1,66 metri și trei rânduri de scaune — cel din spate fiind opțional. În versiune cu cinci locuri, portbagajul lui EQB măsoară 495 de litri și poate fi extins până la 1.710 litri prin rabatarea banchetei.

EQB va ajunge în Europa în a doua jumătate a acestui an.

Citește și

Lasă un comentariu