Acasă Auto Cel mai scump Nissan din lume este și cel mai frumos, mulțumită Italdesign

Cel mai scump Nissan din lume este și cel mai frumos, mulțumită Italdesign

de Știrbu
0 comentarii

Nissan GT-R a îmbătrânit frumos, însă tot a îmbătrânit. Dar Italdesign l-a împrospătat într-un mod original. Rezultatul este fenomenal… de scump.

Anul trecut aflam că Nissan a vorbit cu Italdesign pentru a crea un produs comun: Nissan GT-R50 by Italdesign. Cifra rotundă din nume este una aniversară: atât Nissan GT-R cât și Italdesign au împlinit, în 2018, 50 de ani de existență. Tot anul trecut am văzut și primele randări cu conceptul, odată cu deschiderea listelor de comenzi pentru GT-R50: fiecare dintre cele 50 de unități produse va costa 990.000 € (fără taxe).

Pe GT-R50 by Italdesign ar fi trebuit să-l vedem, alături de multe alte minunății pe roți, la Salonul Auto de la Geneva, însă știm cu toții ce s-a întâmplat între timp. Asta nu i-a împiedicat pe creatorii lui GT-R50 să meargă mai departe cu planul lor de a crea un GT-R modern, pe care îl vedem acum pentru prima dată ca mașină funcțională.

Sub capotă, GT-R50 ascunde un V6 biturbo de 3,8 litri — același folosit și pe modelul de serie — care aici dispune, mulțumită intervenției celor de la Nismo, de 720 de cai-putere și 780 de Newtoni-metru. Nu știm celelalte cifre de performanță, însă având în vedere eficiența sistemului de tracțiune integrală a lui GT-R, nu avem dubii că nu ar fi rapid.

Plusul de putere și estetica nu au fost singurele modificări aduse lui GT-R în procesul său de metamorfozare în GT-R50. Transmisia a fost îmbunătățită, la fel și sistemul de frânare (Brembo). Totodată, suspensiile Bilstein cu amortizoare adaptive și setul de Michelin-uri Pilot Sport care încalță jantele de 21 de inch contribuie la un comportament dinamic sporit al lui GT-R50.

Acuma nu putem noi să-ți spunem ce alte supermașini ai putea să-ți cumperi cu 990.000 € — pentru că lista nu este una scurtă — însă cei care și-au dorit dintotdeauna un GT-R care să nu fie ieftin… ei bine, iată-l!

Citește și

Lasă un comentariu