Acasă Auto Noul Nissan Qashqai debutează cu look modern și motorizări hibride

Noul Nissan Qashqai debutează cu look modern și motorizări hibride

de Știrbu
0 comentarii

A treia generație a tăticului SUV-urilor mici, Nissan Qashqai, este pregătit din nou să înfrunte lupta dură din segment.

L-am văzut în imagini-teaser, l-am văzut în imagini spion, am și aflat una-alta despre el, iar acum a sosit momentul să-l vedem pe Qashqai în toată noutatea sa. Nissan a turnat tot ce-a avut mai bun în vedeta sa din segmentul SUV-urilor compacte, așa că noul Qashqai are cu ce se lăuda.

Este mai lung (+35 mm), mai lat (+32 mm) și mai înalt (+25 mm), iar ampatamentul a crescut și el cu 20 de milimetri; proporțiile sunt păstrate mulțumită jantelor de 20 de inch, cele mai mari montate până acum pe Qashqai.

Creșterea în dimensiuni îl face și mai încăpător, Nissan menționând că noul Qashqai are cu 28 de milimetri mai mult spațiu la genunchi pentru pasagerii din spate. Portbagajul a crescut și el cu 50 de litri față de generația anterioară, mulțumită unei noi dispuneri a suspensiei pe puntea spate, care a permis coborârea podelei portbagajului. Plus: accesul către locurile din spate este facilitat de portierele care se deschid la 90 de grade.

La capitolul tehnologie, noul Qashqai îmbie pasagerii cu un infotainment de 9 inch, în timp ce în dreptul șoferului sunt instalate un instrumentar de bord digital (de 12,3 inch) și, opțional, un head-up display de 10,8 inch — cel mai mare din segment, spune Nissan. Apple CarPlay și Android Auto sunt în lista de funcții de conectivitate, alături de comanda vocală (prin Google Assistant și Amazon Alexa).

Ca soluții de propulsie, Nissan a optat doar pentru sisteme hibride. Două dintre ele (cu puteri de 138, respectiv 156 de cai-putere) sunt micro-hibride la 12 V care au la bază un motor de 1,3 litri, pe benzină. Ambele vin cu manuală în șase trepte și punte față motrică, însă versiunea mai puternică poate fi configurată cu Xtronic CVT și tracțiune integrală.

Apoi mai este mult-lăudatul ePower, un sistem hibrid care transformă Qashqai-ul într-o electrică cu range extender. Aici, un motor de 1,5 litri încarcă bateria care alimentează motorul electric (cu 187 CP), cel din urmă fiind singurul care oferă motricitate roților.

Citește și

Lasă un comentariu