Acasă Auto Volvo se folosește de realitatea virtuală pentru a spori siguranța mașinilor

Volvo se folosește de realitatea virtuală pentru a spori siguranța mașinilor

de Știrbu
0 comentarii

Volvo și-a prezentat suita de tehnologii pe care le folosește pentru a îmbunătăți siguranța mașinilor sale. Printre acestea se află și VR.

Dacă e să existe un singur producător care să își declare în modul cel mai răspicat interesul pentru siguranța rutieră, acesta este Volvo. Oamenii au aruncat mașini nou-nouțe din macarale în numele siguranței! Unde mai pui că niciun Volvo nu poate merge mai repede de 180 km/h acum.

Nu este de mirare, deci, că Volvo are o echipă de cercetare a accidentelor care se folosește de toate tehnologiile prezente pentru a spori siguranța mașinilor sale și, implicit, siguranța rutieră în general.

Cea mai recentă „jucărie” ar fi realitatea virtuală. Suedezii au construit un simulator auto care folosește software și hardware utilizat în jocurile video, dar au plusat și cu un costum special, echipat cu un sistem haptic, prin care se pot urmări reacțiile și interacțiune subiectului cu habitaclul mașinii. Croit după nevoile producătorului, simulatorul le permite celor de la Volvo să experimenteze scenarii de altfel periculoase, dacă ar fi încercate în viața reală.

Apoi ar fi și inteligența artificială — în cazul acesta, asistentul Google — prin care Volvo testează eficiența funcției de comandă vocală, urmărind să creeze un mediu optim pentru șofer din punct de vedere al interacțiunilor. Dacă poți să controlezi temperatura climatizării, să ceri o melodie sau un podcast, să trimiți SMS-uri sau să dai telefoane doar prin comenzi vocale, asta înseamnă că nu-ți mai ridici mâinile de pe volan.

Pe lângă aceste experimente, Volvo lucrează și la optimizarea sistemelor de siguranță deja știute, cum ar fi cel de monitorizare video a șoferului, head-up display-ul, asistenții la frânare de urgență și la schimbarea direcției de mers.

Nici condusul autonom nu este deloc ignorat: din 2022, modelele Volvo vor primi senzori LiDAR, fiind astfel echipate hardware pentru condusul autonom.

Citește și

Lasă un comentariu