Acasă Auto Ford Kuga, disponibil și ca hibrid clasic: autonomie de 1.000 de kilometri

Ford Kuga, disponibil și ca hibrid clasic: autonomie de 1.000 de kilometri

de Știrbu
0 comentarii

Ford a anunțat o nouă adiție în gama Kuga: o versiune full hybrid (FHEV) care promite 190 de cai-putere și autonomie generoasă.

Pe lângă motorizările clasice și mai-sofisticatul hibrid cu încărcare la priză, Ford oferă de acum pe Kuga și un hibrid clasic, cu autoîncărcare, botezat sugestiv Hybrid.

Noul Ford Kuga Hybrid folosește ca parte termică un motor pe benzină, de 2,5 litri, ajutat de un motor electric ale cărui meniri sunt îmbunătățirea consumului de combustibil și sporirea performanțelor. Acesta se hrănește de la o baterie de 1,1 kWh care se încarcă fie de la motorul termic, fie prin recuperarea energiei la frânare.

În această versiune de motorizare, Kuga Hybrid poate parcurge până la 1.000 de kilometri cu un singur plin, estimează producătorul; rezervorul are 54 de litri. Consumul mediu mixt declarat este de 5,4 l/100 km, cu emisii de 125 g/km CO2. Sprintul 0-100 km/h se întâmplă în 9,1 secunde.

Resursele sistemului hibrid — de 190 de cai-putere, spune Ford — sunt trimise către roțile din față printr-o transmisie automată de tip CVT optimizată pentru a reduce efectul de bandă elastică specific acestui tip de transmisie. Există și opțiunea unui sistem de transmisie integral, care va fi disponibil doar pe anumite piețe din Europa.

„Funcția de simulare a treptelor de viteză face SUV-ul mai captivant de condus, având familiaritatea schimbului tradițional de roți dințate, plus beneficiul reducerii zgomotului de motor”, explică Glen Goold, inginerul-șef al programului Kuga. 

Această motorizare va fi disponibilă pe versiunile de echipare ST Line, ST Line X și Vignale ale lui Kuga.

Citește și

Lasă un comentariu