Acasă Auto Colecția mea de mașini albe – garajul perfect al lui Tudor

Colecția mea de mașini albe – garajul perfect al lui Tudor

de Tudor Rus
0 comentarii

Acesta este un proiect al garajelor de vis ale oamenilor care învârt universurile RacingWheels și turboMAG. Vremurile pe care le traversăm sunt un moment propice pentru a ne lăsa gândurile libere din nou. Urmează partea a II-a a proiectului, viziunea/garajul lui Tudor Rus.

Am primit o leapșă mică de la Radu, care și-a pus pe hârtie digitală lista cu 15 mașini care i-ar decora garajul de vis: https://turbomag.ro/visul-unui-nopti-de-izolare-garajul-meu-perfect/

10 din ele, să le spunem tangibile, completate de 5 utopii. După câteva zeci de minute cu el pe Facebook Messenger, petrecute febril tot făcând permutări, rocade, eliminări și completări în timp ce ne consolam unul pe altul pentru că am fost nevoiți să renunțăm la o grămadă de modele, am ajuns la o listă finală. Nu o luați neapărat de bună, e posibil ca la anul ea să fie complet diferită. Dar în momentul ăsta, așa arată garajul meu. Adică garajul lui Tudor Rus, unul dintre redactorii revistelor EcoWheels, 4x4Wheels, RacingWheels, dar și unul dintre cele două locuri ale site-ului douălocuri.roCa să fie perfect, ar trebui ca toate mașinile pe care le veți găsi înșiruite mai jos să aibă orice culoare, atâta timp cât ea este ALBĂ. Punct.

Cele 10 grații

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake (X218)

Pentru că am mers cu unul, am stat lângă el, l-am văzut de la distanță, din față, din spate, din lateral și în continuare cred că nu există un break mai frumos pe lumea asta. Bine, la vremea debutului în 2012 era și cel mai scump shooting brake produs în serie din lume, dar astea sunt doar detalii.

001_Mercedes-Benz CLS Shooting Break__turboMAG

Nissan GT-R R34

Da, feblețea asta mi se trage de la NFS Underground. E destul de greu să ai acces în România la un GT-R R35, așa că ce să mai vorbim de un R34, ultimul Skyline autentic. Recunosc, inițial m-a atras forma, apoi citind mai multe despre model, despre cât de maleabil este din perspectiva unei case de tuning și despre cât de pură și naturală este experiența de condus, am zis că undeva, cândva, cumva trebuie să mă bucur și eu de ea.

002_Nissan GT-R R34__turboMAG

Porsche 944

Mai văzusem un 944 pe o surpriză de la guma Turbo. Asta până să joc NFS Porsche, când faptul că-l puteam controla pe un traseu prin Pirinei mi-a pus capac. Ce mi-a plăcut la 944? Farurile escamotabile, pentru început, și domul acela de sticlă care servește drept lunetă. Apoi roțile spate late și, poate, faptul că arată ca un underdog, dar e la fel de capabil să-ți gâdile vertebrele ca orice alt automobil sport care poartă emblema Porsche. Nu trebuie să fie neapărat un Turbo. Un S (190 CP) sau un S2 (211 CP) ar fi perfect.

003_Porsche 944__turboMAG

Mazda RX-7 FD (a treia generație)

O altă japoneză cu pedigree enorm. Pentru mine, a treia generație Mazda RX-7 este apexul în evoluția motorului rotativ asistat de două turbine. Unde mai pui că te-ar putea păcăli ușor cu caroseria care inspiră mai degrabă Italia decât Japonia. În fine, mi-aș dori mult un RX-7 cu foarte puțini kilometri, ceea ce este puțin utopic, recunosc. Aș lăsa mașina în forma stock, așa cum a ieșit de pe poarta fabricii din Hiroshima, fără niciun fel de „îmbunătățire” și aș scoate-o la plimbare doar în weekend. Pe șoselele din Dobrogea.

005_Mazda RX-7__turboMAG

Porsche 911 (964) Targa

Cel mai frumos Porsche construit vreodată. Punct.

006_Porsche 964 Targa__turboMAG

Toyota FJ Cruiser

Pentru că Land Cruiser e un pic mainstream și FJ Cruiser nu e foarte popular la noi. Și pentru că, deși unii (fani Jeep) mai avizați spun că nu strălucește mereu la capitolul off-road așa cum i-ar cere-o pedigree-ul, Toyota FJ Cruiser e o prezență suficient de funky încât să mă facă să îl pun la treabă până la munte și înapoi, mai ales că nici eu nu sunt un mare pasionat de ieșiri în noroi.

007_Toyota FJ Cruiser__turboMAG

Chevrolet Camaro SS (1969)

Cel mai bun Camaro construit vreodată. Punct.

008_Chevrolet Camaro SS__turboMAG

Chevrolet Corvette C7 Grand Sport

Desigur, noul Corvette C8 e foarte tentant, însă designul nu mă gâdilă în mod special, așa că rămân la un Corvette C7. Dar să fie musai Grand Sport. Pentru mine, Chevrolet Corvette, și în special C7, e singura mașină din lume care te poate face să pari aviator sau astronaut dacă o cuplezi cu o ținută vestimentară potrivită. Și da, dacă nu se găsește alb, atunci poate aș accepta și nuanța asta de albastru metalizat, Elkhart Lake Blue mai exact, pentru că așa ies mai bine în evidență toate componentele aerodinamice preluate de la Z06.

009_Chevrolet Corvette C7 Grand Sport__turboMAG

BMW Seria 7 (E65)

Varianta 760i a lui Seria 7 (E65) a folosit primul V12 cu injecție pe care îl puteai struni legal, pe un drum public. E65 a fost totodată și modelul care ne-a dat sistemul multimedia iDrive, într-o formă, evident, foarte primitivă față de ce știm astăzi. Tot E65 este urât din rărunchi, pe nedrept spun eu, pentru portbagajul proeminent care a primit porecla de Bangle Butt. Mie mi se pare o dovadă de curaj în ale designului. Poate și pentru că sunt mare fan Chris Bangle.

010_BMW Seria 7__turboMAG

Austin Healey Mark I BT7

Are nevoie de 12 secunde ca să atingă 100 km/h cu plecare de pe loc, durează o veșnicie să-l decapotezi și atinge doar 180 de km/h într-o zi bună. Dar cred că din toată lista, ar fi cea mai “umblată” mașină – sâmbăta, duminica, la picnic, la mare sau la munte.

011_Austin Healey BT7__turboMAG

Cele 5 „utopii”

Bugatti EB110

Un pic subestimat într-o lume cu Porsche 959, Ferrari F40, și așa mai departe. Pentru mine, dacă în top nu intra EB110, ar fi intrat Koenigsegg CC8S, dar asta e o poveste pentru altă dată. Așadar EB110 – V12, 3,5 litri, 4 turbine, șasiu dezvoltat de o companie care lucra de fel cu avioane și, bineînțeles, 560 CP. De design nu vă mai vorbesc. Pentru asta există fotografiile.

012_Bugatti EB110__turboMAG

Aston Martin DB5

James Bond (pe atunci interpretat de Sean Connery) stând rezemat pe un DB5 în Goldfinger și povestea de viață a lui Tadek Marek, omul care a creat inima lui DB5. De atât am avut nevoie ca să iubesc această bijuterie.

013_Aston Martin DB5__turboMAG

Lamborghini Diablo

Multele lovituri în taste în NFS 3 – Hot Pursuit m-au făcut să apreciez, momentan digital sau prin documentare viciosul Lamborghini Diablo. P.S.: E prima mașină pe care am cumpărat-o în Forza Horizon 4 după ce am strâns suficiente credite.

014_Lamborghini Diablo__turboMAG

Lexus LFA

Aici mai am o șansă să-mi cumpăr unul nou, pentru că, printr-o nedreptate enormă, Lexus nu a vândut încă toate modelele LFA pe care le-a produs la momentul redactării acestui text. Cu un V10 cum mai auzi doar la Porsche Carrera GT (un alt candidat la un loc în garaj), LFA câștigă cursa prin simpla poveste din spatele său, îmbinată cu arta maeștrilor Takumi.

015_Lexus LFA__turboMAG

Mercedes-Benz SLS AMG

Împreună cu CL, SLS AMG este acel Mercedes-Benz care, din punctul meu de vedere, va arăta contemporan și peste 50 de ani de acum încolo. Pe lângă designul nemuritor, SLS AMG e primul supercar construit integral de divizia AMG, de la zero. Dacă aș mai trăi 100 de ani, mi-aș dori un SLS cu propulsie electrică serioasă. Asta nu înseamnă că nu m-aș mulțumi și cu V8-ul aspirat, pentru moment…

016_Mercedes-Benz SLS__turboMAG

Citește și

Lasă un comentariu