Acasă RacingWheels Ménage à trois

Ménage à trois

de Bogdan Mirică
0 comentarii

În rândurile următoare veți cunoaște povestea de dragoste a trei personaje: Liviu, șoția sa și Elise. O aventură cu parfum britanic, derulată pe notele metalice ale unui motor de modă veche.

Nimic nu se compară cu o alergare matinală pe plajă, în picioarele goale. Să simți aerul rece al dimineții și degetele înfigându-se adânc în nisipul ud. Nici un obstacol între picioarele tale încordate la maxim și plaja moale. O conexiune între om și natură pe care nici o mașinărie nu o poate recrea. Oare?

Oricât de rău mi-ar părea de introducerea asta, englezii au construit o mașină care și-a propus să mă contrazică: Lotus Elise. Asemeni tuturor modelelor actuale ale constructorului britanic, Elise este mașina cu care te conectezi imediat, care se lipește de tine rapid. Până când devine de nedezlipit.

Test Lotus Elise: Ménage à trois - 10

Construit cu aproape 20 de ani în urmă, Elise, botezat după Elisa, nepoata lui Romano Artioli, președintele Lotus și Bu- gatti la momentul lansării mașinii, nu trădează nici un rid. O față senină, cu ochi ascuțiți, jante din magneziu și ocazia de a simți vântul prin plete. Asta dacă ești genul de șofer căruia îi place să mai pună mâna la treabă din când în când. Pentru că acoperișul trebuie retractat manual.

După ce ți-ai suflecat mânecile, ai dat la o parte acoperișul și ai coborât în Elise, distracția poate să înceapă. Am zis „coborât” pentru că mașina stă la „numai 5 centimetri” de asfalt. Nu e de mirare că un Elise poate trece neobservat pe lângă SUV-ul tău, chiar dacă mașina este o raritate pe piața din România. Ferrari pare o apariție comună și banală pe lângă kart-ul acesta englezesc.

Da, mașina este un adevărat kart cu omologare pentru șosea. E ca și cum au luat cel mai puternic kart cu un șasiu din aluminiu, i-au pus o caroserie din fibră de sticlă și i-au dat voie să circule pe stradă. Suspensia transmite cam tot ce găsește sub anvelope, însă are parcă inteligența de a te cruța atunci când întâlnește cratere urbane. Liviu o folosește însă mai mult ca mașină de duminică. O duminică însorită, bineînțeles.

O mașină extrem de ușoară

Dacă îl vezi pe stradă pare un tip normal. Dacă îl vezi în Lotus-ul său, Liviu pare un excentric. Un nebun care se urcă într-o mașină fără servodirecție, fără aer condiționat, chiar și fără mochetă. Doar tablă și aluminiu. Aceste lipsuri asigură, de fapt, cel mai mare avantaj: masa redusă. Adică principiul fiecărui Lotus, ideea pe care Colin Chapman a avut-o în minte atunci când a creat mașina, motivul care l-a determinat pe marele Senna să alerge alături de acest brand în Formula 1. Cu puțin peste 700 de kilograme, Lotus Elise este una dintre cele mai ușoare mașini sportive din lume. Cu așa siluetă, resursele unui modest motor aspirat de 1.8 litri și 122 de cai putere sunt suficiente pentru a-ți smulge un zâmbet larg de fiecare dată când te urci la volan.

Test Lotus Elise: Ménage à trois - 10

În interiorul lui Elise e o senzație unică: nu te-ai mai simțit nicăieri atât de gol, dar atât de fericit.

Bine, el ar putea să dispară dacă ești comod și nu-ți place să te lupți cu volanul mic, complet neasistat. Sau cu levierul schimbătorului. Sau cu pedalele din aluminiu. Sau cu frâna fără ABS care îngheață decorul dacă o calci cum trebuie. Sau dacă ți se par inconfortabile scaunele înguste, cu o susținere laterală strânsă. Lui Liviu nu i s-au părut nici măcar atunci când a condus 1500 de kilometri fără oprire.

Cum se naște un Ménage à trois

În schimbul acestui disconfort primești, așa cum am mai zis, o mașină ușoară, capabilă să te aducă de la 0 la 100 de km/h în 5.8 secunde, până la o viteză maximă de 200 de km/h. Impresionant pentru o mașină cu 122 de cai, nu-i așa? Te face să-ți pierzi capul destul de ușor. Iar Liviu recunoaște că s-a implicat mult în relația sa cu Elise. Atât de mult încât a reușit să o includă în familia sa.

Test Lotus Elise: Ménage à trois - 10

E un Ménage à trois care se consumă des între el, Elise și soția sa pe drumul dintre București și Nurburgring. Decapotați, pentru 2000 de kilometri. Toți trei au vizitat de mai multe ori circuitul german. Liviu chiar a reușit să o convingă pe soția sa să se adapteze la dimensiunile minuscule ale portbagajului gândit de inginerii Lotus. Maxim 50 de kilograme intră acolo, din aceleași rațiuni de menținere a masei reduse și a raportului de greutate pe ambele punți.

Atunci când nu aleargă pe Hungaroring și preferă să se bucure de soarele bucureștean de duminică, Liviu primește din partea lui Lotus Elise un consum de aproximativ 10 litri/100 de kilometri. Nu asta este însă unitatea de mă- sură a fericirii. În cazul lui Elise, fericirea se măsoară pe drumuri de munte, acolo unde simți că direcția fără nici un fel de asistare te transformă într un adevărat Hercule al virajelor, acolo unde simți că mașina ta merge pe șine, iar limitele fizicii sunt rescrise de fiecare dată când ai curajul să forțezi. De fapt, aceasta este esența unui Lotus: o forțare continuă, răsplătită mereu cu fericire.

Citește și

Lasă un comentariu