Acasă Auto Noul Kia Sportage: date tehnice, motoare, disponibilitate

Noul Kia Sportage: date tehnice, motoare, disponibilitate

de Tudor Rus
0 comentarii

Kia prezintă noul Sportage, model care primește pentru prima dată în istoria sa o versiune dedicată exclusiv pieței din Europa. Iată tot ce trebuie să știi despre noul Kia Sportage, care va debuta fizic la Salonul Auto de la München (IAA Mobility).

Nu avem de gând să ne axăm foarte mult pe felul în care arată noul Kia Sportage. Ca o mențiune personală și subiectivă, noul limbaj de design Opposites United abordat de sud-coreeni este unul pe placul nostru. În mare parte și pentru că reflectă, într-o oarecare măsură, ceea ce au încercat cei de la Hyundai cu actualul Tucson la nivel de încercare de a ieși din tipar fără acel vibe „in your face”. În orice caz, țineți cont că ceea ce urmează să vedeți în imaginile din galeria foto este un model cu echipare de top GT Line.

Dimensiuni

Dacă dimensiunile noului Sportage vă interesează în mod special, atunci trebuie să știți că noul model, bazat pe o platformă nouă, a fost proporționat pentru drumurile din Europa. Ce înseamnă asta? Un ampatament de 2.680 mm, o lungime de 4.515 mm și o lățime de 1.865 mm. Înălțimea noului Sportage este de 1.645 mm. Conform Kia, portbagajul noului Sportage pune la dispoziție un volum de 591 de litri. Pasagerii din spate primesc, la rândul lor, mai mult spațiu.

Motorizări

De toate pentru toți, am putea spune. Noul Kia Sportage va fi disponibil cu motor diesel, de 1,6 litri, declinat în două variante de putere: 115 și 136 CP, cu tehnologie mild-hybrid. Puterea ajunge la roți fie printr-o transmisie manuală cu 6 trepte, fie printr-o automată cu dublu ambreiaj și 7 rapoarte.

În tabăra benzină, noul Sportage propune un motor de 1,6 litri, declinat, de asemenea, în două arome: 150 sau 180 CP, cu tehnologie mild-hybrid. Ca și în cazul unității diesel, puterea este gestionată fie de o manuală cu 6 rapoarte fie de o transmisie automată cu dublu ambreiaj și 7 trepte de viteză.

Există și un hibrid clasic în gamă, bazat pe motorul pe benzină de 1,6 litri asistat de un motor electric. Putere totală: 230 CP. Acesta este completat de o versiune hibridă de tip plug-in, tot cu motor de 1,6 litri, benzină. Motorul electric este însă ceva mai potent și produce 66,9 kW (91 CP). Întreg sistemul oferă 265 CP.

Kia Sportage va fi disponibil atât în configurație cu două roți motrice, cât și cu tracțiune integrală.

Tehnologie

La acest capitol, SUV-ul sud-coreean bifează un ecran central cu dimensiunea de 12,3 inch și instrumentar de bord (tot digital), bazat pe un display de 12,3 inch. Cele două ecrane sunt îmbinate într-o singură unitate cu suprafață curbată. Clienții pot specifica un sistem audio premium Harman Kardon, dar și un sistem de suspensie controlat electronic și un mod Terrain.

Disponibilitate

Debutul oficial al noului Kia Sportage are loc la Salonul Auto de la München (IAA Mobility). Cel mai probabil, noul model ar trebui să ajungă în reprezentațe undeva spre finalul lui 2021, începutul lui 2022, cel mai târziu. Vom reveni cu informații legate de prețuri și niveluri de echipare pentru piața din România.

Citește și

Lasă un comentariu