Acasă People & Lifestyle Când și de ce trebuie luată în calcul epilarea definitivă la bărbați?

Când și de ce trebuie luată în calcul epilarea definitivă la bărbați?

de Tudor Rus
0 comentarii

Procesul tehnologic a făcut cadou femeilor de pretutindeni posibilitatea de a elimina părul nedorit din orice zonă a corpului prin epilare definitivă cu laser, o gură uriașă de aer pentru doamnele și domnișoarele sătule să meargă periodic la saloanele de înfrumusețare și să reziste la chinul smulgerii părului cu ceară.

Cum pot bărbații să profite de beneficiile epilării laser? Crezi că doar modelele masculine de videochat se duc să se epileze? Află de la experții în epilare definitivă de la clinicile SKiN care sunt motivele pentru care ar trebui să iei în calcul epilarea cu laser.

Ce este epilarea definitivă cu laser?

Epilarea definitivă cu laser este o procedură non-invazivă, în urma căreia este eliminat părul nedorit de pe orice parte a corpului (mâini, picioare, axilă, piept, spate, zona inghinală, față etc.) folosind un fascicul de lumină. Laserul acționează asupra foliculilor firelor de păr, distrugând permanent rădăcinile, fără ca pielea să fie afectată sau iritată de procedură.

Cine apelează la epilarea definitivă?

Primii bărbați care au adoptat epilarea definitivă au fost sportivii. Culturiștii, bicicliștii și înotătorii au renunțat la părul în exces, deoarece îi poate incomoda și le poate irita pielea în timpul unei curse.

Cu toate acestea, motivele principale pentru care bărbații aleg epilarea cu laser sunt aspectul fizic, igiena și problemele dermatologice. Aceasta te poate scăpa de iritație și mâncărime în zilele caniculare, dar și mai important, epilarea definitivă cu laser poate fi un veritabil tratament dermatologic, pentru că elimină pseudofoliculita bărbii, o iritație persistentă, cauzată de aparatul de ras, ce apare nu doar pe barbă, ci și pe față, pe gât, la axile, pe picioare sau în zona inghinală.

Cei mai mulți dintre cei care vor să scape de iritație, și chiar de coșurile mari, pustulele sau papulele dureroase, care se formează la baza firelor de păr, au nevoie de epilarea definitivă cu laser. În acest caz, epilarea nu elimină toate firele de păr, ci distruge doar o parte din rădăcini și nu permite firelor de păr să mai crească sub piele.

Cât de tare doare epilarea definitivă cu laser?

Dacă la început, epilarea IPL durea la fel de rău ca smulgerea cu ceară, tehnologia modernă a rezolvat și această problemă, pentru că majoritatea dispozitivelor laser cu adevărat performante au și un sistem de răcire integrat, care asigură confortul pe toată durata tratamentului.

De câte ședințe este nevoie?

Numărul diferă de la dimensiunea zonei vizate dar și de tipul de piele sau de dispozitivul cu care se realizează epilarea. De exemplu, pentru spatele sau pieptul unui bărbat poate fi nevoie de 6-8 tratamente, efectuate la distanță de două luni, timp în care pacientul va obține o reducere permanentă a densității părului, nu o îndepărtare definitivă. Acest lucru se întâmplă pentru că, deși un folicul moare, ar putea exista un altul lângă el, care poate produce fire de păr în continuare.

Nu știi ce să alegi? Sfatul SKiN: înainte de a cumpăra un pachet de servicii, mergi la o ședință de test! Dacă nu ești mulțumit de rezultate, de informațiile oferite de către terapeut, dacă nu vezi nici măcar o mică îmbunătățire, schimbă clinica!

Citește și

Lasă un comentariu